top of page
  • smirgler

Beszámoló | MGB Szentendre 1#

A Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség (MOGGSZ) Gördeszka Szakága megrendezte első hivatalos versenyét, a Magyar Gördeszka Bajnokság (MGB) keretein belül a Szentendre Skateparkban, a napsütéses 2021. július 24-én.

A versenyen az összes meghirdetett kategóriában voltak indulók. A női mezőnyben Péli Anna @peli.anna31, nagyon ügyes fiatal gördeszkás harmadik helyen végzett, de úgy gondoljuk, hogy sok gyakorlással könnyedén fog a későbbiek során még jobb helyre kerülni. Konda Fanni @fannikonda szépen összerakott menettel végzett a második helyen, de így is jóval lemaradt Grabecz-Horváth Dóra @dorrca mögött, ami nem szégyen, hiszen Dóra a legeredményesebb magyar gördeszkás a nemzetközi versenyeken - fiúkat beleszámítva is!

MGB 2021 Szentendre Női Helyezettek | Smirgli
MGB 2021 Szentendre Női Helyezettek

I. Hely: Grabecz-Horváth Dóra

II. Hely: Konda Fanni

III. Hely: Péli Anna


A magyar deszkázás történelmében még nem volt talán eddig olyan verseny, amin a következő két-három kategóriát meghirdették volna, de a Gördeszka Szakág azért mert szakítani Takács-Kiss Márti unszolására ezzel a hagyománnyal, hogy végre vonzóbb legyen a fiataloknak a versenyzés.


Nagy öröm, hogy két 12 év alatti gördeszkás is elindult a versenyen, Bor Milán és Venczel Sámuel @samu_sk8s. Milán mindössze 6 évesen tökéletesen begurulta a pályát, de ez nem is meglepő, hiszen az édesapja Bor Péter @peterborbros a legendás magyar snakeboardos. Samu pedig a Gördeszka Suli @gordeszkasuli nagy tehetsége, többek között egy gyönyörű blunt nosegrab fakie-t is csinált a negyedíven.

MGB 2021 Szentendre U12 Helyezettek | Smirgli
MGB 2021 Szentendre U12 Helyezettek

I. Hely: Venczel Sámuel

II. Hely: Bor Milán (nincs a fotón)


A szűk 12-14 éves korosztályban is volt két induló Papp Ruben @papp__ruben__ és Juhász Marcell @jmarcid. Mindketten sok jó trükköt csináltak, de valószínűleg Ruben kickflipje helyezte őt a dobogó tetejére.

MGB 2021 Szentendre Férfi 12-14 Helyezettek | Smirgli
MGB 2021 Szentendre Férfi 12-14 Helyezettek

I. Hely: Papp Ruben

II. Hely: Juhász Marcell


A 14-18 éves korcsoport indulói már többen voltak. Dessewffy Kornél @dessewffy._.kornel

lokál gördeszkás talán akkora tehetség, mint a bátyja és biztosak vagyunk benne, hogy sokat fogjuk még látni. Kiss Dominak @domi_sk8 talán nem sikerült a legjobban a verseny, de az utóbbi időben olyan sokat fejlődött, hogy reméljük nem búsul. Balogh Bálintot @nalaputra__ csak online volt szerencsék látni deszkázni ez idáig így nagyon jó volt látni, hogy élőben is milyen jó stílussal adja a trükköket. Vágó Dani @vago_dani olyan jó trükkök tudója, mint az impossible és a bigspin flip. Mindkettő elég rizikós versenyen, de nagy öröm volt látni, hogy mégis bejöttek neki. Simon Gábor @simon_gaborx pedig egy heelflip gép, kedvenc részünk a menetéből: frontside heelflip az A-frame-en, fakie heelflip a döntésbe, varialheel a döntésből ki, 5-o frontside out a hubba-n és rögtön egy fakie frontside heel talajon. Jövőre ilyen sorcikkal már a 18 feletti korosztályban is meg fogja állni a helyét.

I. Hely: Simon Gábor

II. Hely: Vágó Dániel

III. Hely: Balogh Bálint

IV. Hely: Kiss Domonkos

V. Hely: Dessewffy Kornél


A szokásos 18 feletti korcsoportban láttuk válószínűleg a legerősebb trükköket. Bohus Péter @saturnbarz_z és Szakál Márk @_szakaaal szegedi srácokat szintén külön öröm volt látni a versenyen, hiszen nem sok alkalmunk volt velük korábban élőben együtt deszkázni. Zelei Dani @zeleidani trükkjei akár a dobogóig is repíthették volna őt, viszont sajnos nem jöttek össze úgy ahogy eltervezte. Tudós Robinak @tudoosr olyan trükkök sikerültek, amiket talán ő sem hitt volna például a trükk szekció alatt egy flip backsmith elsőre. Szikora Bálint @balintszikora deszkázásról már annyit írtunk, hogy nehéz bármi újat - nagyon jó lett volna látni a verseny alatt tőle a nollie bigspin backlipet, de így is, mint mindig lenyűgözően deszkázott. A dobogó rettenetesen szorosra sikeredett. Szépvölgyi Dávid @david_szepvolgyi a szokásosan mesterien megkomponált menetei után, szórta a noseslide variációkat a trükk szekcióban, viszont sajnos a 360 flip noseslide kiérkezésekor a deszka kiszaladt alóla. Dessewffy Marcinak @marcelldessewffy szintén lett egy rontása, ami nem jött jól a pontok összeadásánál, hiába volt a pontjai között egy nagyon jó menet és egy nollie noseblunt slide is. Petrányi Lajos "Ostya" @lajospetranyiostya kevesebbet hibázott és kemény trükköket is csinált, mint például a blunt heelflip out, amiknek az eredménye az lett, hogy a dobogó legfelső fokára állhatott.

I. Hely: Petrányi Lajos "Ostya"

II. Hely: Dessewffy Marcell

III. Hely: Szépvölgyi Dávid

IV. Hely: Szikora Bálint

V. Hely: Tudós Róbert

VI. Hely: Zelei Dániel

VII. Hely: Szakál Márk

VIII. Hely: Bohus Péter


Úgy láttuk, hogy mindenki jól érezte magát, úgyhogy nagyon várjuk az MGB további fordulóit is! Illetve, ahogy képekről látható a szponzorok bőkezűek voltak így szinte minden induló kaphatott valamit.

Kövessétek a MOGGSZ Gördeszka Szakágat, hogy biztosan ne maradjatok le semmiről:


bottom of page