top of page
  • smirgler

Versenybeszámoló | Peex Skate Contest Pécs 2020


PEEX 2020 Versenybeszámoló | Smirgli
Oly sok év után végre újra versenyt rendeztek a pécsi barátaink a Pécsi Extrémsport Központban.

A versenyt a két fő pécsi deszkás csapat - akik talán ma már inkább egyek - a Paychin Clan és a 4Lines szervezte, Pécs egyik legeldugottabb helyén, a Szigeti tanyán található régi Hangár Skatepark elemeiből álló PEEX-ben.


A versenyen amatőr és szponzorált kategóriában lehetett indulni. A verseny selejtezője 3 fős, 6 perces irányított sorcis jam-ekből, míg a döntő ezen a jam formáción kívül még egy egy perces saját menetből állt. Az irányított sorci jam lényege, hogy az adott csoportban lévő 3 ember közül mindig csak egy nyomja a pályán, addig amíg el nem ront egy trükköt vagy át nem adja a lehetőséget a következőnek. Egy érdekes formáció volt, amit csak félcső és pool versenyeken láttunk idáig, de azt kell, hogy mondjuk, hogy egy street versenyen is meglepően jól működött.


A versenyt Simicz Attila, Szudzsi és Benyó zsűrizték, Kopri speakelte és Szolykó Dávid filmezte.

 

Szponzorált kategória

PEEX 2020 Szponzorált kategória dobogó | Smirgli
PEEX 2020 Szponzorált kategória dobogó

1. hely: Mihályfi Dávid @mihajstick

2. hely: Záhonyi Bálint @zbalint99

3. hely: Szépvölgyi Dávid @david_szepvolgyi


A szponzoráltak döntője sajnos becsúszott az éjszakába, ahol már nagyon nehezen láttak a srácok, így a selejtezőben kialakult eredmények jelentősen felborultak. Sándor Bazsi - helyi MVP - elsőként jutott a döntőbe az irdatlan magas tre, fakie front heel és fakie bigheeljeivel, de a sötétben deszkázás miatt sajnos nem sikerült megtartania a dobogós helyét. Szikora Bálint volt még nagyon közel a dobogóhoz, minthogy elsőre nyomott olyan trükköket mint front blunt shoveit a döntött korláton és nollie back 270 heel a piramison a tőle megszokott lazasággal. Boiszit pedig akkora élmény élőben nézni, hogy meg sem próbálkozunk inkább leírni.


Szépvölgyi egy nagyon erős menetet rakott össze, amiben nem kímélte a korlátot. A döntött többek között kapott egy front és egy back biggie boardot is, az egyenes pedig mindkét feeble grindot meg egy tökéletes flip frontboardot. Persze jött a benihana és még néhány finomság a talaj padkára is.

Az ahogy a trükköket elpattintja és a levegőben szinte megállva várja, hogy a deszka visszakeveredjen alá (vagy ne, és rettenetesen nagyot essen), nagyon jellegzetes stílust adott Záhonyinak, aki Sándor Bazsi után ezer évvel újra át tudta trézni a nagy boxot és nem bírta elrontani a switch és nollie flipeket a piramison.

Mihályfiról pedig mit is írhatnánk, amit nem tudtok? Talán ismeritek ezen a pályán a London gapet vagy Euro gapet (kinek mi). Na, az csak videóról tűnik könnyűnek ám! Elég komoly a hossza, mégis Mihi úgy ghetto birdözte fel mintha semmi sem lett volna. Emellett persze ment a back tail is a legnagyobb padkán meg a flip krux. És persze mindez úgy mintha mindkét karja le lenne bénulva. Állat.

 

Amatőr kategória

PEEX 2020 Amatőr kategória dobogó | Smirgli
PEEX 2020 Amatőr kategória dobogó

1. Dömsödi Dominik @diadosi

2. Méhes Gábor @gabormehes

3. Grabecz Ákos @a_grabz


Az amatőrök között is felborult a sorrend mivel Várallyay Gyurinak sajnos nem sikerült úgy a döntő, mint a selejtező és nem jött be a noseblunt az íven, a smith a döntött korláton és a flip sem a piramis padka felett, ami szinte biztosan az első helyen tartotta volna. Gyuri mellett mindig ott van a folyamatos meglepetéseket rejtegető Vágó Dani is, aki egy üszkös frontside flippet tolt a negyedívből a döntöttfalra. Illetve azért nagyon is megér egy mondatot itt Tudós Robi egy lábas frontboardja is.


Grabecznak sikerült a jamben szinte az összes random kitalált trükkjét beadnia, ami után az egy perces menet kicsit gyengébben sikerült, de így is Szépvölgyivel nagyon jól érezték magukat.

Méhes a lokál őrült, olyan trükköket szórt, mint a nollie back 270 flip és a switch front foot impossible, amik stabilan a második helyre repítették.

Diamond pedig reméljük, hogy lassan szponzorálttá válik, mert annyira kirívóan deszkázott az amatőrök között, hogy csak az nem vette észre, aki nem akarta. Sebesség, nagy pop, masszív trükkök, kellemes trükktár. Hogy konkrét dolgokat is említsünk: smith a döntött korláton és legnagyobb padkán, bika heelflip és ollie north a piramison, 360 flip és bigspin a London/Euro gapen.

 

Best Trick

Best Trick - Sőre Balázs | PEEX 2020
Best Trick - Sőre Balázs

Sőre Balázs


Mivel a döntők már sötétben értek véget, ezért nem sok embernek volt kedve még best tricket is nyomni, de egy páran azért mégis rávették magukat. Motyi egy krux shoveit outtal, Szépvölgyi egy bigflip front boarddal, majd egy crooked nollie flip outtal, Mihi pedig egy front blunt flip outtal küzdött, de sajnos egyiküknek sem jött be, csak a róka Sőrének a nagyon bitang végig boardslide felfelé a döntött-egyenes korláton. A jutalma többek között a Sima Skateboart által készített csapágytartó róka.

 

Ezek után elindult a piálás, a paprikás krumpli zabálás, a jó dumálgatások és az éjféli slappy csata, ahol főleg Ombi és Boiszi remekeltek.


Köszönjük ezúttal is a versenyt a Paychin Clannak és a 4Linesnak, illetve a szponzoroknak:

Stég Skateboarding

Medium Skateshop

Sima Skateboart

Criminal Skateshop

Ride Or Die Store

Globe

Plutonium Banana

Pécsi Extrémsport Egyesület

#Pécs #PEEX #KoprivanaczTamás #SzolykóDávid #PaychinClan #4lines #SándorBalázs #SzikoraBálint #MihályfiDávid #ZáhonyiBálint #SzépvölgyiDávid #DömsödiDominik #MéhesGábor #GrabeczÁkos #VárallyayGyuri #VágóDani #MotyovszkiRobi #TudósRobi #StégSkateboarding #BADKIDZ #MediumSkateshop #CriminalSkateshop #RideOrDieStore #GlobeShoes #PécsiExtrémsportEgyesület #KözösDeszkásMagazin #PlutoniumBanana

bottom of page