top of page
  • smirgler

Trainspot - A gyömrői kerti mini újjáépítésének történeteMivel sajnos nem sokan állnak neki a saját skateparkjukat megépíteni, ezért úgy gondoljuk, hogy érdemes megismernetek a Trainspot felújításának történetét.

Gyömrő egy Budapesttől 30 kilométerre fekvő település, 18.000-es népességgel.


Körülbelül két évig volt használaton kívül a pálya, mivel Kopcsik Tomi - a kert tulajdonosa, amiben a mini áll - egy ideig külföldön volt. Ezalatt a pálya jól elrohadt és szinte teljesen a nulláról kellett újjáépíteni. Hogy mi kell ehhez?

  • Öt-hat ember

  • Kb 400 ezer forint

  • Két hónap (nem 0-24-ben)

  • Motiváció

  • Sok platólemez

Soknak tűnik? Ha a deszkázás az életed, akkor nem az. Viszont persze meg lehet ezt úszni kevesebb pénzből és emberből is.


A srácok egymást segítették ki folyamatosan, hogy elkészülhessen újra a pályájuk. Volt, aki pénzzel és volt, aki faanyaggal szállt be, de szinte mindenki dolgozott is a minin.

A jövőben szeretnének kis háziversenyeket rendezni és nem rettennek vissza attól sem, hogy globál bulikba torkolljanak ezek az események.

Ha előre szóltok nekik a Facebook oldalukon, akkor szívesen várnak is egy kis random csapatásra is, ahol bár ők nem kérik (mi igen) támogathatjátok is őket egy kis lóvéval vagy pár sörrel.


Eredetileg két mini volt egymás mögött egy spine-nal elválasztva, most viszont még csak az egyik felét sikerült felújítani. A másik félhez az IOU Ramps ajánlott fel faanyagot a srácoknak, amiket Németországból kéne elhozniuk, ami ugye sajnos nem két fillér. Felvették a srácok a kapcsolatot a Tony Hawk Foundationnel is, hátha ők tudnak segíteni.


Nézz rá a Youtube csatornájukra is, mert vannak kemény trükkjeik, kezdőknek való videóik (bár sajnos csak angolul) és a felújítást bemutató videójuk is.#Trainspot #diy #Gyömrő #KopcsikTamás #BoronyákDénes

bottom of page