top of page
  • smirgler

Tűri Zoli hetedik lett a World Freestyle Round-up-on!


A koronavírus miatt a 2012 óta futó freestyle versenyt végül nem a szokásos helyszínen Vancouverben, Kanadában hanem online rendezték meg, aminek a közvetítésében a Braille Skateboarding segített. A zsűri között volt Per Welinder, aki az egyetlen, aki valaha versenyen elsőként végzett Rodney Mullen előtt, illetve a műkorcsolyás mozdulatairól és kegyetlen folyós stílusáról híressé vált Kevin Harris.


A ceglédi Tűri Zoli az egyetlen magyarként indult el a versenyen a 35$-os nevezési díj ellenében, és egy nagyon szépen összerakott két perces menettel a hetedik helyen végzett. A videókat előre vették fel (egy kód felmutatásával kellett bizonyítani, hogy nem régi felvételről van szó) és küldték el a zsűrinek. A zsűrit főleg az upside down 360 flip babonázta meg, amit tulajdonképpen senki sem értett és látott eddig. A közvetítést és eredményhirdetést Zoli a haverjaival nézte hajnali egykor és nagyon örült a hetedik helynek.

Ha nem igazán tudnád hova tenni ezt, akkor az talán ad viszonyítási alapot ha azt mondjuk, hogy az abszolút all-terrain-killer Andy Anderson a nyolcadik lett!


Zolit a veszprémi székhelyű Cirus Skateboard szponzorálja saját tervezésű lapokkal, a Dorko cipőkkel és ruhákkal, az amerikai Synopsis Bearings csapágyakkal és a MODE Skaterboards freestyle kerekekkel.

Videó Zoli menetéről:

Ezenkívül azoknak is ajánljuk megnézni a második helyezett Isamu Yamamoto menetét, akik jobb szeretik a másfajta deszkázást, mert Isamu olyan szintre emelte a freestyle deszkázást, amit mi el sem tudtunk képzelni:

Zolit amúgy annak ellenére, hogy folyamatosan nagyon jó eredményeket ér el, nem igazán érdekli a helyezés, csak igyekszik jól teljesíteni és élvezni azt, amit a gördeszka ad neki.


Gratulálunk ezúttal is Zoli!

#TűriZoli #freestlye #BrailleSkateboarding #PerWelinder #KevinHarris

bottom of page