• smirgler

Skatepark Szemle | Budapest, Újpest Munkásotthon utcaMeglátogattunk nem rég egy új parkot Újpesten a Munkásotthon utcában.

A talaj egyenletes, de az a fajta, amin semmi 180/360-as trükköt nem lehet reverttel ráhúzni.


A negyedív kedves magasságú, ahhoz hogy stallokat tanulhasson rajta az ember, de nem elég széles, hogy csúszhassunk is rajta. Illetve túl nagy a középső elemhez képest.

A döntöttfal szintén túl nagy a pálya többi eleméhez képest.A középső elemnél láttunk már rosszabbat, de azért hagy kivetni valót az is bőven, hiszen túl közel van a negyedívhez és a döntöttfalhoz ahhoz, hogy indokolt sebességgel lehessen rajta bármit nyomni. Azt a magas korlátot a szélén áttennénk inkább máshova, mert ott megbújik egy kellemes méretű rövid kis padka, amit így nem lehet használni. A bank 2 ledge és a manual box nagyjából rendben van egy kis pötyögésre.


Van viszont egy tökéletes méretű és hosszúságú talaj korlát, amire kényelmesen rá lehet gurulni mindkét irányból.A szabályzatra ki van írva, hogy csak deszkás és BMXes használhatja, úgyhogy ha rolleres invázió van, akkor arra lehet hivatkozni.


Mivel a pálya panelházak közé lett építve, ezért az a megérzésünk, hogy sokáig nem fog ott maradni, mert a lakók jó sok bejelentést fognak tenni.


Igazából ezzel Újpestnek már három skateparkja van, de egyik sem olyan, amit mi szívesen használnánk. Kivéve a Hubay talajt egy jó Game of Skatere.


A pálya kialakításának kéne biztosítania azt, hogy kényelmesen lehessen használni mindenkinek, minden elemet. Nem teszi. A két oldalsó elem elég széles ahhoz, hogy biztosíthassa a szemből és az oldalról való rágurulást is a középső elemre, de túl nagyok az indokolt sebességhez, ezért amikor nem a döntöttfalról vagy a negyedívről, hanem oldalról gurulsz a középső részre, hogy akkora sebességed legyen amekkorát akarsz, akkor kizárja annak a lehetőségét, hogy szemből lehessen rámenni.


Összességében ez a pálya is gagyi lett, ami szomorú.


Ilyen pályáknak nem lenne szabad épülniük sehol mert egyértelmű, hogy nem hozzáértő deszkás (vagy akár BMXes) tervezte

A tanácsunk továbbra is, hogy ha valaki megtudja, hogy a környékén pályát építene az önkormányzat (vagy bárki más), akkor azonnal írjon nekünk vagy a Magyar Gördeszka Szövetségnek, hogy segíthessünk!


#skatepark #gördeszkapálya #újpest #budapest

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • YouTube
Írj nekünk!

© SMIRGLI.com | 2010 óta | Magyarország
MINDEN JOG FENNTARTVA! Az oldalon található tartalmak a SMIRGLI.com szerzői tulajdonát képezik, utánközlésük CSAK a jogtulajdonos írásos engedélyével történhet!