top of page
  • smirgler

Skatepark Szemle | Budapest, Újpest Munkásotthon utca


Budapest, Újpest Munkásotthon utca - Smirgli

Meglátogattunk nem rég egy új parkot Újpesten a Munkásotthon utcában.

A talaj egyenletes, de az a fajta, amin semmi 180/360-as trükköt nem lehet reverttel ráhúzni.


A negyedív kedves magasságú, ahhoz hogy stallokat tanulhasson rajta az ember, de nem elég széles, hogy csúszhassunk is rajta. Illetve túl nagy a középső elemhez képest.

A döntöttfal szintén túl nagy a pálya többi eleméhez képest.


Budapest, Újpest Munkásotthon utca - Smirgli

A középső elemnél láttunk már rosszabbat, de azért hagy kivetni valót az is bőven, hiszen túl közel van a negyedívhez és a döntöttfalhoz ahhoz, hogy indokolt sebességgel lehessen rajta bármit nyomni. Azt a magas korlátot a szélén áttennénk inkább máshova, mert ott megbújik egy kellemes méretű rövid kis padka, amit így nem lehet használni. A bank 2 ledge és a manual box nagyjából rendben van egy kis pötyögésre.


Van viszont egy tökéletes méretű és hosszúságú talaj korlát, amire kényelmesen rá lehet gurulni mindkét irányból.


Budapest, Újpest Munkásotthon utca - Smirgli

A szabályzatra ki van írva, hogy csak deszkás és BMXes használhatja, úgyhogy ha rolleres invázió van, akkor arra lehet hivatkozni.


Mivel a pálya panelházak közé lett építve, ezért az a megérzésünk, hogy sokáig nem fog ott maradni, mert a lakók jó sok bejelentést fognak tenni.


Igazából ezzel Újpestnek már három skateparkja van, de egyik sem olyan, amit mi szívesen használnánk. Kivéve a Hubay talajt egy jó Game of Skatere.


A pálya kialakításának kéne biztosítania azt, hogy kényelmesen lehessen használni mindenkinek, minden elemet. Nem teszi. A két oldalsó elem elég széles ahhoz, hogy biztosíthassa a szemből és az oldalról való rágurulást is a középső elemre, de túl nagyok az indokolt sebességhez, ezért amikor nem a döntöttfalról vagy a negyedívről, hanem oldalról gurulsz a középső részre, hogy akkora sebességed legyen amekkorát akarsz, akkor kizárja annak a lehetőségét, hogy szemből lehessen rámenni.


Összességében ez a pálya is gagyi lett, ami szomorú.


Ilyen pályáknak nem lenne szabad épülniük sehol mert egyértelmű, hogy nem hozzáértő deszkás (vagy akár BMXes) tervezte

A tanácsunk továbbra is, hogy ha valaki megtudja, hogy a környékén pályát építene az önkormányzat (vagy bárki más), akkor azonnal írjon nekünk vagy a Magyar Gördeszka Szövetségnek, hogy segíthessünk!


#skatepark #gördeszkapálya #újpest #budapest

bottom of page