top of page
  • smirgler

Plutonium Banana Met4fux premier és Best Trick

Egy gördeszkázáshoz tökéletes hőmérsékletű napon 2021.07.04-én rendezte meg a vasvári brigád - a Plutonium Banana @plutoniumbanana - a negyedik nagyfilmjük, a Met4fux premierjét, amit egybe kötöttek egy Best Trick versennyel is a Budapest Gardenben (Görzenál). Meglepő volt számunkra, hogy ennyire sok ember eljött a versenyre, hiszen egy ilyen best trick dobogósait nem nehéz előre megjósolni, mégis nagyon jó volt látni a sok érdeklődőt és versenyzőt (több, mint a képen).

A verseny eredetileg félórás lett volna, de annyira közel volt mindenki a trükkjéhez, hogy végül másfél órás lett. A verseny elején Szikora Bálint le is dobta a lépcsőt egy switch heelben. Egy ideig Karkossiák Zsolti az egyenes-döntött korlát egészét próbálta krux nollieflip outolni, ami sajnos nem jött össze. Átlépve a nagy korláthoz nyomott egy olyan flip boardot, amiből tulajdonképpen leflippelte a lépcső kétharmadát és a végére tette csak a boardot. Ezzel harmadik helyet szerzett. A végén még próbálkozott egy tre lippel is, de sajnos "csak" a beleállásig jutott. Szintén sajnos időben nem sikerült Márkus Misi nosebluntja a corneren viszont verseny után úgy bejött, ahogy az meg van írva.

Szépvölgyi Dávid is durrantotta könnyedén a kisebbik döntött padkán a noseslide minden outokat és az egyenes korláton kb háromból bevert egy krux nollieflip outot is, ami a második helyet jelentette neki. A nollie heel noseslide nollie heel out a jóég tudja miért, de valahogy nem jött össze neki, pedig azzal akár első is lehetett volna.


Ostya bigspin heelflip boardslide fakieje is a verseny első 10 percében bejött, amivel meg is nyerte a best tricket. Később azért még lenyomta a signature nollie hardflipjében és lazer flipben is a lépcsőt, hogy biztosra menjen a győzelemmel.

Mindenki nagyon várta, hogy Zelei Dani beadja a gyönyörűen masszív 360 flipjét a lépcsőn, de sajnos egy lap törés lett a vége. Viszont a front smithért a nagy railen külön díjban részesült. A verseny után néhány perccel Kaproncai Marcika is lenyomta egy gyönyörű impossibleben a lépcsőt, illetve előtte rakott egy "cancel" flipet és egy frontside dupla flipet is a piramison, amiért Local Hero díjat kapott.


Ezeken kívül Kazal bácsi, aki előző nap ünnepelte a 41. szülinapját (ezúton is nagyon boldog szülinapot kívánunk!), is adott egy flip back disastert a corneren. Sajnos nem jött össze Méhes Gabó flipje a corneren, habár azért nyomott egy agyolvasztó merlin twistet a piramison előtte. Vizu benyomta a lehető leghosszabb 50-t a pályán, Tudós Robi 360 flip nosestallja a negyedíven, amilyen nehéz, annyira kevesen látták, Aréna dupla treje a lépcsőn viszont sajnos nem jött össze. A flyer készítő Lizom Dávid sajnos szintén nem tudta beadni a backside dupla flipjét, pedig annyira ott volt, hogy egy rejtély, hogy miért nem sikerült. ̶A̶ ̶p̶á̶l̶y̶a̶ ̶s̶z̶a̶r̶ ̶á̶l̶l̶a̶p̶o̶t̶a̶ ̶m̶i̶a̶t̶t̶.̶

Kiss Domi bigspin hospital flipje és nollie bigheelje is megértek egy-egy misét. A visszatérő Papp Márknak sajna nem jött be a hardflipje a lépcsőn, aki viszont esetleg a mini félcső felé járt, láthatta, ahogy Azucki Laci pakolgatja a kellemes kis linejait. A verseny után 10 perccel történt egy szerkesztőségi nollie 540 bigheel is a piramison.


Met4fux best trick dobogó | Smirgli
Met4fux Best Trick Dobogósok és a Banánok

I. Hely - Petrányi Lajos "Ostya" | bigspin heelflip boadslide fakie

II. Hely - Szépvölgyi Dávid | crooked grind nollie flip out

III. Hely - Karkossiák Zsolt | kickflip front board


Local Hero - Kaproncai Márton | impossible

Külön Díj - Zelei Dániel | frontside smith grind


Egy kis szünet, sörözés és dumálgatás a rég nem látott haverokkal után (egy kis technikai malőr ellenére) jött a Plutonium Banánok új filmjének, a Met4fux-nak a premiere, ami a tőle várt esztelen állatkodásokkal és trükkökkel volt teli. Sőre Bali kegyetlen enderje pedig kellően keményen zárta a filmet.


Ezúton is köszönjük az eseményt a Plutonium Banananak, a Sima Skateboartnak (és a Presörjének) és a Medium Skateshopnak!


bottom of page