top of page
  • smirgler

Beszámoló | Pécs Verseny 3 [VIDEÓ]

2022.09.03-án tartotta meg a pécsi deszkások közössége a pécsi skatepark felújítása óta a harmadik versenyét. A pécsi versenyek messze a legjobb hangulatú deszkás rendezvények itthon. Ez idén sem volt másképp. Annak ellenére sem, hogy a pálya sajnos azért még mindig hagy kivetni valót maga után.


A versenyt három kategóriában hirdették meg: amatőr, szponzorált és most először volt női kategória is Pécsen. A formátumot hívhatnánk pécsi-formátumnak is mostmár: sorcis irányított jam, amiben ha az első trükköt rontod el, akkor gyorsan újrakezdheted még a trükk sorozatodat. Mindezt az egyetlen Koprivanacz Tamás levezénylésével, mint speaker.


Női eredmények

A zsűri nagyon jó fej volt és úgy döntött, hogy a selejtezőből mind az öt hölgy induló továbbjuthat a döntőbe.


Laura @berimorah és Blanka @blancantskate nem lettek dobogósok, de ez nem azt jelenti, hogy nem deszkáztak jól. Laura backside flipje és Blanka switch flipje a döntött falon elég királyul sikerültek! Betti stílusát már rég megszerettük és jó volt látni, hogy a pécsi pályán is be tudja adni a fakie varialflipet és itt is ki tud shovitolni egy lábasan egy kidobóból. Csengele hihetetlen lendülettel megy, a spineon úgy front 50-zik át, hogy rögtön felszökik mindenki adrenalin szintje. Dóra pedig magát is próbálgatva ezúttal olyan számára új verseny trükköket is nyomott a primarison mint a nollie front 360, a fakie frontside halfcab vagy a 360 flip.

Női kategória:

I. Grabecz-Horváth Dóra @dorrca

II. Horn-Barta Csengele @csengele_

III. Ignácz Bernadett @bettikecske008


Amatőr eredmények

A selejtezőben nagyon jó trükköket nyomtak a srácok és sajnálatos volt látni, hogy a fiatalabbak közül kevesen jutottak csak be a döntőbe. Kifejezetten jó volt látni, hogy kecskeméti srácok is jöttek nyomatni. Turbucz Dani @daniturbucz_ és Jákob Zsombor @jakobzsombor szépen viszi tovább a kecsói szcéna hagyatékát a heelflippes beállítottsággal. Molnár Ádámot (goofularos, nem ismered, pedig kéne rájder) utoljára magyar versenyen kb 10 éve láttuk, de természetesen ő is jött a kecsói brigáddal és kényelmesen rakta szét kellemes kis trükkökkel és jó hosszú sorcikkal a pályát. Jött a backtail, a nollieheel, a switch many és a front 360 is. Grabecz Ákos saját meglepetésére is, egy elrontott gurulás után fel nocomplyzta a euro gapet és beadott egy nollie bigspin heelt is. Az amatőr kategória győztese egyértelműen Gergely Vitya lett, akivel még friss a Friss Hús cikkünk. Helyiként olyan menettel jött elő, mint senki más. Volt benne frontside flip, hardflip, poljam back 180, krux a railes döntött padkán és még sorolhatnánk jó sokáig, hogy mennyi minden.


Amatőr kategória:

I. Hely: Gergely Viktor @szvitya024

II. Hely: Grabecz Ákos @a_grabz

III. Hely: Molnár Ádám (nincs a képen) @_spipp_


Szponzorált eredmények

A szponzorált deszkások kategóriája abszolút agymenés volt, ezért ahelyett, hogy megírnánk, hogy ki mennyi mindent adott be részletesen, inkább csináltunk egy videót, amiben szerepel a nagyja a trükköknek. Kólint, a deszkás Jézus, trükkjeit nehéz leírni. A legkreatívabb és tehetségesebb magyar deszkások közé tartozik. Záhonyi egy vadállat, minden nap úgy deszkázik, mintha az utolsó lenne és minden trükkjét annyira beakarja adni, mintha minden múlna rajta. Get tricks or die trying.

Szépvölgyi pedig annyira game-módba kapcsolja magát minden versenyen, hogy nem nagyon lehet kizökkenteni soha. Külföldi precizitás és trükkök. A döntőben elsőre adta be a krooked grind nollie flip outot a döntött korláton (utolsó trükk a videóban). Felrobbant a PEEX.


Szponzorált kategória

I. Hely: Szépvölgyi Dávid @david_szepvolgyi

II. Hely: Záhonyi Bálint @zbalint99

III. Hely: Szilasi Bálint "Kólint" @wild_diamond_journey


Extrák

A best tricket sem ragoznánk túl mert a beadott trükkök legtöbbjét láthatjátok a videóban alul. Sajnos Sándor Bazsi tre lateflipjéről és Záhonyi nollie backside flipjéről (a bankbe fentről) lemaradtunk. Sándor Bazsi @bazsi_sandor lokál és országos legenda szépen behúzta best trick első helyét!

A halál futam az egyik legviccesebb versenyszám volt. Mindenki torkaszakadtából drukkolt és végül Arénáé lett a végtelen dicsőség, aki felajánlotta a nyereményét Csengelének, elismerve Csengele deszkázását. Respect!bottom of page