top of page
  • smirgler

Pécs 2021 Versenybeszámoló

2021.09.06


Sok év után tavaly újra versenyt rendeztek a pécsi barátaink a Pécsi Extrémsport Központban, azaz a Peexben @peex_pecs. Legnagyobb örömünkre úgy tűnik, hogy ebből egy jó kis minden évben megrendezésre kerülő rendszer fog kialakulni.


A versenyt - AKA "Cső tes, majd desz!" amatőr és szponzorált kategóriában hirdették meg a Paychin Clanos @paychinclan fiúk, ahol a selejtezőkből mindkét kategóriában 6-6 deszkás került a döntőkbe. A formátum a selejtezőben és a döntőben is három fős irányított line jam volt, aminek a lényege, hogy amíg nem ront az adott deszkás addig nem indulhat a következő.


Kiss Domi @domi_sk8 nagyon jól összerakott sorcikat nyomott, amik során nem maradt bedeszkázatlan elem a pályán. Volt padka, piramis, slappy, flatbar, döntött korlát, manual és minden, amire gondolni lehet.


Vágó Dani @vago_dani is kellemes sorcikat rakott össze, de ami miatt valószínűleg Domi előtt végzett az a Euro gap/ London gap fel impossible volt. Ha nem voltál még a pályán, akkor jobb tudni, hogy eléggé izmos a gap és nem túl játszós.


A versenyen a jó hangulatot a vicces kommentjeivel Kopri @koppru teremtette meg, aki a verseny felfedezettjének nevezte Gács Barnabást @vaksi1400, mivel nagyon nagy sebességgel komoly aireket nyomott a legnagyobb ívekből, és transferbe, és innen-oda és onnan-ide. Élmény volt nézni.


Bár nem tudjuk, hogy volt az első három után a sorrend, de számunkra fixen szoros negyedik volt Horváth Balázs @hbazsi10, aki nyomott back heelt, bigflipet és néhány kellemes csúszást is. Méhes Gabó @gabormehes lokál arc, pedig valószínűleg elsőként jutott a döntőbe, de sajnos ott már nem jöttek össze a trükkjei úgy, selejtezőben jött azért a nollie back 270 flip a switch front foot impossible meg a hasonló állatságok.


A szponzorált kategória igazi agymenés volt, a selejtező első heatjében Záhonyi @zbalint99, Sziki @balintszikora és Mihi @mihajstick nyomták együtt, ami leírva is durva, de élőben olyasmi feeling volt, mint amikor jó pár éve Karkossiák Zsolti, Sárkány Kristóf és Bachman Márk nyomtak közös jamet az Erzsin. Irdatlan trükkök mindenkitől, hibázás nélkül.


Mihi olyan flip frontboardja, hogy majdnem véletlen lebackside flippelte az egész döntést és London gap ghetto birdje, Sziki nollie 360 kick és heeljei, illetve a Jurkovich Petya féle 540 bigflip footplantje mellett nehéz lett volna másnak nyernie, de Záhonyi hiába most tért vissza a hosszú felépüléséből, olyanokat nyomott, hogy mindenki csak üvöltözve tapsolt. Kedvencünk a nollie backside flip mindenen sorcija volt, először a legnagyobb negyedíven, utána rögtön a Euro gapen és végül a piramis gapes felén. Emellé azért elsőre át 360 flippelte a nagy boxot és kb ötször egymás után át is switch flippelte mire végre sikerült úgy beadnia, hogy nem lógott bele a hátsó függője.


Rajtuk kívül Grabecz-Horváth Dóra @dorrca, anyukaként mutatta meg, hogy hölgyként is simán helyt tud állni a fiúk között.

Sándor Bazsi @bazsi_sandor, mintha tegnap lett volna, hogy majd két évtizede berobbant a köztudatba, most pedig a verseny legidősebb indulójaként nyomta a hatalmasra pattintott technikai trükkjeit. Kólint @wild_diamond_journey a repkedéseivel és a jó kedvet generáló trükkjeivel és Mazsi @bazso.balint a masszívkodásával is igazán említésre méltók voltak.


A döntők után következő félcső jam is nagyon élvezhetően alakult, kedvencünk @blnt_kovacs szétnyújtott frontside melonja volt, de azért Domi disaster to sugar caneje, és Barni airjei is megmaradtak. Szolykó Dávid @szolykodavid a szervezkedésen kívül azért megmutatta, hogy még ott vannak a minis mozdulatai a helyén. A signature alley oop front 50 és flip back disaster revert persze nem maradhatott el.


A best tricket Sándor Bazsi ledominálta és habár a videóban nincs benne, azért reméljük elhiszitek, hogy elég gyorsan nyomott egy hardflip lateflipet is:


Az eredményhirdetés után jött a Vodka for Kids @vodkaforkids_official koncertje és végül az éjféli slappy contest, amit már csak négyen nyomtak a srácok. Sziki frontbluntolt egy jót, Domi feebleözött a végtelenségbe, Kólint switch back 50 fakie flip outolt, Ombinak @norbertxszabo az elvetemült kombinációt pedig leírni is nehéz, de talán tudjátok, hogy miről beszélünk anélkül, hogy megpróbálnánk körülírni.


Pécs Gördeszka Verseny 2021 | Smirgli

Amatőr Kategória:

I. Hely: Gács Barnabás @vaksi1400

II. Hely: Vágó Dániel @vago_dani

III. Hely: Kiss Domonkos @domi_sk8


Szponzorált Kategória:

I. Hely: Záhonyi Bálint @zbalint99

II. Hely: Szikora Bálint @balintszikora

III. Hely: Mihályfi Dávid @mihajstick


Best Trick:

Sándor Balázs @bazsi_sandor


Külön Díj:

Grabecz-Horváth Dóra @dorrca


Félcső:

Szolykó Dávid @szolykodavid


Slappy:

Szilasi Bálint "Kólint" @wild_diamond_journey


Ezúton is nagyon köszi a szervezést a Paychin Clannak! @paychinclan

bottom of page