top of page
  • smirgler

Magyar Gördeszka Bajnokság | Állomások, Időpontok, Tudnivalók


Magyar Gördeszka Bajnokság 2021 Flyer | Smirgli
Magyar Gördeszka Bajnokság 2021 Flyer

A MOGGSZ Gördeszka Szakág közzétette a 2021-es versenynaptárát. A vezetőség váltás és a COVID miatt, sajnos erre csak most volt lehetőség.


A legfontosabb dolgok, amiket tudni érdemes a versenyekkel kapcsolatosan az alábbi pontokban gyűjtöttük össze. Ha érdekelnek egy-két résszel kapcsolatosan a részletek, akkor a cikk alján megtalálod a teljes versenyszabályzatot is belinkelve.


Street és park kategóriák

Az olimpiai kategóriákat követve Magyarországon is külön lesz street és park kategória. A park alatt a pool értendő, a street alatt pedig a street-es skatepark.


Versenyengedély

A versenyeken csakis az indulhat el, akinek van versenyengedélye. Mivel viszont túl közeli már az első állomás (július 24, Szentendre), ezért itt még lehet indulni orvosiengedély nélkül, amennyiben az engedélyt augusztus 13-áig megszerzi az adott versenyző. A verseny időpontjában viszont már egyesületi tagnak kell lennie minden indulónak és meg kell lennie a versenyengedélyének. Ha valaki mégsem szerez orvosiengedélyt augusztus 13-áig azt utólagosan diszkvalifikálják.


Hogy szerezhetsz versenyengedélyt?

Csatlakoznod kell valamelyik egyesülethez, amelyik tagja a MOGGSZ-nak. Bármelyikhez csatlakozhatsz, függetlenül attól, hogy hol laksz. Évvégén van lehetőség átigazolni másik egyesületbe. Vedd fel a kapcsolatot az elnökkel és ő elmondja a következő lépéseket. Ezek jelenleg 2021 júliusában:


Nevezés

A Gördeszka Szakág örülne, ha online neveznék be az egyesületi vezetők a tagjaikat, de természetesen lesz lehetőség személyes nevezésre is, amelynek díja 1500 forint.


Versenysorozat

Mindkét kategóriában két versenyállomás lesz. Streetben mindkettő Szentendrén, mivel a Gördeszka Szakág csakis ezt a pályát ismeri el megfelelő minőségűnek, illetve a park kategóriában az Erzsébet téren, Budapesten és Szegeden lesznek állomások. Facebook események:


Pontszerzés és válogatottság

Az eseményeken az alábbiak szerint lehet szerezni pontokat:


1. hely: 100 pont

2. hely: 85 pont

3. hely: 60 pont

4. hely: 45 pont

5. hely: 20 pont

6. hely: 15 pont

7. hely: 10 pont

8. hely: 5 pont


Ezen pontok alapján kerül kiválasztásra a Magyar Gördeszka Válogatott. Erről részletes dokumentum még nem került kiadásra (pl.: melyik kategóriából mennyien kerülnek válogatásra) a cikk megírásakor, de amint ez megtörténik, hírt adunk majd róla.


Ütemezés

Az első verseny ütemezése a következő:


10:00-10:30 | Nevezés, regisztráció

11:00-12:30 | Selejtezők

12:30-13:00 | Szünet

13:00-14:00 | Döntők

14:45-15:00 | Eredményhirdetés


Amennyiben ez nem megfelelő, a következő események ütemezése változni fog, de egyelőre azok is ekként vannak tervezve.


Bukósisak

Szintén a nemzetközi mintára, minden 18 év alatti indulónak kötelező a bukósisak viselése. Ezalól nincs kivétel.


Zsűrizés

Mindig nehéz egy versenyen az indulókat értékelni, de mivel ez az egész már hivatalosan megy, ezért a Szakág a nemzetközi szabályokat vette figyelembe. Ezek alapján a legfontosabb egy adott trükknél vagy menetnél a nehézség. Ezután következik a kivitelezés (stílus, sebesség, magasság, sketchy-ség stb.), majd ezt követi a sokoldalúság (pálya kihasználás, trükk sokféleség) és végül a hibátlanság és összefüggőség (consistency).


Versenyrendszer

Selejtezők

Street kategóriában 1*60 másodperces menet és 1*3 perces irányított jam session. Minden pont számít.

Park kategóriában 3*45 másodperces menetek közül a legtöbb pontot érő menet számít.


Döntők

Street kategóriában 2*60 másodperces menet és 5 trükkös irányított jam session. A jobbik menet és a négy legmagasabb trükk pont számít.

Park kategóriában 4*45 másodperces menetek közül a legtöbb pontot érő menet számít.


Döntetlen esetében a főbíró dönt.


Teljes szabályzat

A teljes szabályzat ezen a linken tekinthető meg:

MOGGSZ Gördeszka Versenyszabályzat


Javasoljuk a Gördeszka Szakág oldalainak a követését, a kérdésekre egész hamar válaszolnak is:

https://www.facebook.com/gordeszka.szakag

https://www.instagram.com/moggsz.gordeszka.szakag

moggsz.info@gmail.com


bottom of page