top of page
  • smirgler

II. Girl Skate Jam BeszámolóHerczeg Mariann és Grabecz-Horváth Dóra ismét megrendezték a Girl Skate Sessions Hungary-vel (@girlsk8sessions_hungary) a Girls Skate Jamet, immáron másodjára. Az első felvonáshoz képest ez valójában nem csak egy jam - tehát nagy közös együtt deszkázás, egybe kötve ajándék szórással - volt, hanem egy verseny, ahol a lányok 18 év alatti és feletti kategóriákban versenyeztek egymással, egy darab 45 másodperces menettel és kettőször három perces, három fős jam sessionökkel. Tovább színesítette a versenyt, hogy ezúttal Szerbiából is érkeztek versenyzők.


A 18 év alattiak közül Jonka és Panni szinte azonos színvonalon deszkáztak, ügyesen jöttek a shovitok és a front 180-ak. Kinga főleg az íveket szereti és azokon is deszkázott, ami igazán kiemelkedő volt tőle az a legnagyobb íven az axle stall. Az első hely Anna és Masa között elég szoros volt, hiszen mindketten nagyon ügyesek volt és szinte ugyanazokat a trükköket is csinálták. Anna deszkázott a slappy padkán is, Masa viszont jó nagyot poppolt minden trükkjébe.


18 év alattiak

I. @masakerkez

II. @peli.anna31

III. @kinga.gerloczy

IV. @jonka_mrk


A 18 év feletti hölgyeknél is nagyon jó trükkök pörögtek. Vivi boardslide, switch boardslide sorcija és slappy padka feletti kickflipje elég erős volt. Kár, hogy nincsen versenyrutinja még annyira, hogy több trükk is beleférhetett volna a menetébe, mert előrébb is végezhetett volna. Csengele a lányok között a legbevállalósabb, hihetetlen gyorsan és masszívan deszkázik, a nagy negyedíven sex change drop után felrobbant a néző közönség. Betti stílusa nem hagy kivetni valót és már a trükk arzenálja is nagyon erős és stabil lett, így láthattunk tőle fakie varialflipet is a jamben. Hristina régóta deszkázik, nagyon ügyesen ívezik és többször volt már külföldi versenyeken is, ami meglátszódott a trükkjein is. Például: front fifty body varial to switch 50-50 grind, vagy frontside 360 íven. A legdurvább számunkra viszont a nagy szintről a fakie frontside bigspinje volt.


18 év felettiek

I. @hrisk8

II. @bettikecske008

III. @csengele_

IV. @vivienfuzesi


Ezt követően a lányok nyomtak egy 30 perces egész pályás best tricket, ahol mindenki együtt nyomhatta. 18 év alatt Kingának sajnos csak segítséggel sikerült beadnia a fakie back 5-O-t, így Jonka nagyon szép kickflip fakie-je nyert. 18 év felett pedig Hristinának nem sikerült sajnos beadnia a front 50 grind frontside 360 out-ot a china bank melletti íven, és Csengelének sem jött össze a fakie 540 bigspin a piramison sajnos, viszont Laura nagyon gyorsan beadtq a pop shovit 50-t, ezért az egyik győztes ő lett, míg Betti szétrakta a best tricket is és többek között nyomott fakie bigspin flipet a piramison, varial flipelt a talaj padka tetejéről és pop shovitolta a nagy szintet.


Best Trick győztesek

18 alatt: @jonka_mrk

18 felett: @bettikecske008

18 felett: @berimorah


A legfiatalabb deszkás, a kis Sia, Szerbiából is természetesen kapott egy kis csomagot, hogy ilyen bátran deszkázott a nála jóval nagyobbakkal.


Youngest Skater

@sia_skateson_


Az Etnies Hungary @etnieshungary hazai brand managere Petrányi Lajos Ostya @lajospetranyiostya egész nap figyelte a lányokat, hogy kinek lehetne a nap legnagyobb nyereményét, az egy évre elegendő Etnies cuccot átadni. Ki nyomja a leglelkesebben, a legjobban, kiben van a legnagyobb lehetőség, és talán a fenti leírások alapján nem is kérdés, hogy ez nem más lett, mint Betti, akire ezek mind igazak.


Etnies Skater of the Day

@bettikecske008


Nagyon köszönjük Mariannak és Dórának, hogy végre vannak hazai női deszkás megmozdulások is! Mostantól kéthetente lesz csak már közös session a Sunsetben, hiszen végre itt a jó idő és lehet kint is nyomatni, de azért, persze menjen minden lány nyomatni ebben a barátságos légkörben, hiszen a hölgyek mindenkit szeretettel várnak.bottom of page