top of page
  • smirgler

Friss Hús | Magyar Kristóf


Ismét az Alföldről választottunk egy tehetséges, fiatal magyar deszkást, akit az Instagram és a Facebook javasló algoritmusai dobtak fel először a feedünkben. Magyar Kristóf @mgyrkrstf._.sk8 deszkázása egészen magával ragadó. Nem csak a trükk nehézségek, de a mélyre guggoló patent kiérkezések és a nyersesség miatt is. Megkérdeztük, hogy van-e kedve egy rövid interjúhoz a Friss Hús rovatunkban, ami a fiatal, tehetséges magyar deszkásokat mutatja be az ország minden részéről és szerencsére igennel válaszolt.


Hogy hívnak, hol laksz, mióta deszkázol és mennyi idős vagy?

Magyar Kristóf vagyok, egy kis faluban élek, amit senki se ismer, úgyhogy mindig azt mondom ha kérdezik, hogy Békéscsabáról jöttem. 19 éves vagyok és kb. 3 éve kezdtem a deszkázást.


Azért had kérdezzem meg mégis a falu nevét. Ha egyszer látom/ hallom legalább majd te jutsz eszembe.

Pusztaszőlős a neve a kis falunak.


Hogy indult el nálad a deszkázás? Miért kezdted? Még nagyon régen bátyámnak volt egy deszkája és azzal gurultam talán 1-2 alkalommal összesen, aztán azóta mindig gondolkoztam rajta, hogy el kéne kezdeni. Egy időben nagyon sok deszkás videót dobott fel az Insta meg a YouTube is és tetszett, amit csinálnak, akkor rávettem magam és megvettem az első borzasztó komplettem.


Milyen videókat néztél? Volt olyan, ami különösen megfogott? Először a Braille videókat találtam meg, de akkor még nem nagyon voltam tisztában a brandekkel, meg a deszkás arcokkal így aztán minden street partot megnéztem, úgyhogy nem tudnék senkit kiemelni.


Az a jó! Látsz mindent, aztán kialakul, hogy mi áll hozzád a legközelebb. Mostanra lett kedvence deszkásod? Magyar deszkások közül Záhonyi Bálintnak @zbalint99 nagyon adom a stílusát, külföldről pedig Lil Dre-t @lil.dre._ vagy Chris Chann-t @chrischann mondanám.

Jó kis trió. Hol szoktál főleg deszkázni?

Legtöbbször streeten, mert egyrészt a békéscsabai körülmények azt engedik, másrészt szerintem sokkal jobb hangulata van és jobb érzés ha az utcán adsz be egy trükköt, mint parkban. Úgyhogy mindenféleképpen streeten.


Erről van szó! És kikkel szoktad együtt nyomni főleg? Szoktad egyedül is csapatni?

Egyedül ritkán nyomom, mert egy idő után eléggé demotiváló tud lenni. Csabán vagyunk kb 4-5-en, akik rendszeresen szoktunk kijárni, de próbálunk minél többet utazni más városokba is és az ottani arcokkal deszkázni és ismerkedni.


Tök jó! Látom, hogy Szegedre szoktál járni. Mik még a fő úticélok? Igen, Szegedre szeretek járni, mert nagyon jó közösség van ott [Dél-Alföldi Deszkások]. Most a közeljövőben Debrecen van tervben, meg már régen voltunk Pesten is, oda is akarok menni újra.


Van olyan külföldi hely is, ahova szeretnél elmenni?

Amszterdamba es Japánba nagyon szívesen elmennek egyszer.

Van valami célod a deszkázással? Szponzor, utazás, videó rész, verseny vagy ilyesmi?

Egy videón nagyon régóta gondolkozunk a többiekkel. Remélhetőleg valamit össze tudunk rakni idén. A versenyek annyira nem mozgatnak meg, a hangulatért viszont teljesen megéri elmenni. Szponzorra sem feszülök rá, ha lesz lehetőség, akkor persze élek vele, de nem ezért deszkázok.


Miről szól számodra a deszkázás? Miért szereted? Miért utálod néha ha utálod? Egyrészt szeretem a közösség miatt. Jó barátokat szereztem a deszkázásnak köszönhetően, másrészt pedig egyfajta menekülés a problémák elől. Aki nem hajt, az biztos nem érti, hogy egy fadarab, hogy segíthet bárkin is, de teljesen máshogy látom a világot, mint deszkázás előtt. A pillanatnyi öröm és adrenalin-löket, amikor végre beadsz egy trükköt megér minden esést. Vannak napok, amikor valamiért nem mennek az alapok sem, akkor mondhatjuk hogy "utálom", de egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy abbahagyjam emiatt.

Jó ezt hallani. Kit javasolnál legközelebbi Friss Hús interjú alanynak?

@hsvt__ vagy @hrvth_sbstyn


Kedvenc korábbi Friss Hús? (Szenyó, Marcika, kicsi Domi, Rolika, Teo, Gergely Vitya) Rolika @roler1234567891 és Szenyó @_szenyo_!

Egy záró gondolat? Nagy igazság, amit megosztanál?

Csak annyi, hogy hajtson mindenki amíg tud!


bottom of page