top of page
  • smirgler

Friss Hús | Chantome TheoNincs teljesen meg az emlék, amikor Theot @lelabolelabolelabo először láttuk nyomatni, de valószínűleg Instagramon jött fel az a brutál back smith, amit csinál. Azt látva egy gyors bekövetés után szinte minden héten lehetett látni, hogy mennyit fejlődik. Nem rég megosztottuk mi is az Erzsin a backlipjét, de úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne jobban is megismerni őt, hátha nem az a fajta Erzsi deszkás, aki pár év múlva abba is hagyja.


Egy gyors bemutatkozás?

Theo vagyok, lassan 19, félig francia, de már itt élek egy jó 10 éve Magyarországon.


Mikor és hogyan kezdtél el deszkázni?

Csongi spanommal lejtőzgettünk, meg nyomtuk a shovitokat. Kb az Erzsi építése előtti nyáron.


És Csongi spanod nyomta előtte vagy honnan jött az ihlet?

Jaja, Csonginak volt egy deszkája, de amúgy Krecz Olivért vágtam már akkor is, aztán ő már akkor full durvában volt. Megtetszett aztán nyomtuk Csongival. Aztán később rájöttem, hogy a park jobban adja.


Deszkáznál szerinted ha nem épült volna meg az Erzsire az új pálya?

Hát, jó kérdés. Szerintem igen, mert addig a flatet nyomtam, de mióta van park, csak azt nyomom. Néha rám jön, hogy skate-elek a spanjaimmal, de csak viccből. Nincs hozzá türelmem, nekem az ív jobban adja. Aki meg ugat, hogy "ezt miért, azt miért nem" az leszophat tőből. Arról szól az egész, hogy jól érezd magad szerintem. A 24pakk crew is azért oszlott fel, mert egyes tagok nem tudták elviselni, hogy van, aki csak az Erzsit nyomja, de örülök is neki, mert ilyen mentality-vel nem is volt jövője.


Akkor gondolom örülsz, hogy épülnek a poolok most mindenfelé.

Jaja nagyon.


Van kedvenc deszkásod?

Itthon Misi, Torta, Poncsó Peti, Tobi meg még biztos csomó más, aki most kapásból nem jut eszembe. Az összes spanom az Erzsiről: Csoki, Nándi, Guszti, Geri, Ágó, Ricsi, Miki, Zoliék, Boti, Camilo Lili és szétrakja. Szegedi legnagyobb királyok is: Vajk, Norman, Csani, az egész Dél-Alföldi Deszkások crew messze a legnagyobbat megy. Roli, Soma, Pali, a Kuka Skate is nagyon nagyot mennek...

Sok más, aki nem is jut eszembe hirtelen...

A Recska tesók is!


Külföldön még Jordan Thackeray, fOski, Alex Sorgente, Jeromy Green, Jimmy Wilkins, Jamal Smith, Ronnie Sandoval, Raven Tershy, Nick Peterson meg mindenki is. Egyik francia spanom @_dubif is beteg tag.


Yeah, komoly kis lista. Van valami célod a deszkázással?

Fú, szerintem én későn kezdtem már el ahhoz, hogy itt én nagy tag legyek, de nyomom amíg tudom. Repülni jó lenne megtanulni mindkét irányba, illetve most hogy a srácok, csinálják az atom durva 17. kerületi pályát, na ott hátha lesz valami pár év múlva. Szponzor nem kell, mert elértem az álmom azzal, hogy az Alap Deszkák @alapdeszkak hozzájárul a fejlődésemhez. Innentől kezdve már csak rajtam múlik minden, mert [Balla] Peti @poncsoka megadta nekem az atom nagy lehetőséget, amit innen is nagyon köszönök nekik, legkirályabbak!


Jó ezt hallani. Akkor az Alap nem szponzorál, de segít? Hogy működik ez?

Peti csinált kasztokat. A, B, C csoport, hogy ki mennyi kedvezményt kap a lapok árából. Én úgy vagyok vele, hogy saját kezével csinálja, a szívét, lelkét beleadja. Nem csak én vagyok az egyetlen, szerintem rajtam kívül sok emberrel van még ilyen deal. Szóval bárki lapvásárláson gondolkozik, írjon rá, vegyen egyet. Most ráadásul új lett a technika is. Arról ne is beszéljünk, hogy a legegyedibb lap, amin valaha bárki gurulni fog és teljesen normális árban van. Nem akarok én itt reklámot csinálni, de ez egy olyan dolog lett, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia legalább egyszer. Szerintem amúgy 0-nál nem sokkal jobban jöhet ki az elajándékozott és megvett deszkák aránya miatt. Szóval szerintem ők a legrealebbek a Rios mellett.


Ez királyul hangzik. Mondj valamit erről a back smithről. Ilyen szépet még nem láttam itthon senkitől. Talán Márkus Misitől. Hogyan jött a trükk? Az a kedvenc?

Fú ja, Misitől próbáltam eltanulni, mint kb mindent. A kiállás egyenesen nem ment, de mivel goofy vagyok ezért a kiskanyar lefelé pont jó szögben van és ott kigyúrtam. A deep end meg ugyanaz a kanyarív. Egyenesen a mai napig nem vágom csúszásból, de kanyaríven nagyon jó. Ez a legsafe-ebb trükköm, előbb csúsznék azt magas íven, mint 50-t.


Az para, nem is tűnt fel idáig, hogy nem csinálod egyenesen, csak kanyarban. Misitől szoktad, akkor eltanulni a trükköket?

Nem szokta tanítani, csak elnézem tőle. Kisív skate-en sokat lehet tanulni.


Mit csinálsz ha nem deszkázol?

Wolt futár vagyok, jövőre mostmár érettségi is meglesz remélem. Mindent is amúgy. Most pont beszoptam egy lábujjtörést.


Mi történt?

Felakadt egy padkára bicóval, de szerintem egy hét és nyomhatom újra.


Bazz, jobbulást. Van valami kedvenc videód?

Jaja, van pár. Lovenskate - tea and biscuits. Benne van az összes trükk, amit egy nap nagyon meg kéne tanulni.


Az nagy movie. Látom storykból, hogy megy a kilét is. Hogy megy ezek a bohémkodások után vagy közben a deszka?

Még nem láttál semmit! Haha. Szerintem nincs rá hatással. Ha lenne világítás az Erzsin, akkor jogos lenne, hogy miért skippelem a deszkát emiatt, de nincs sajna.


Milyen szemüvegben deszkázni?

Szemüveges vagyok már nagyon régóta és még sosem esett le rólam. Amúgy egy öt éves szemcsiről beszélünk. Én sem vágom hogyan, de semmi baja. Elvagyok vele.


Milyen zenét szoktál hallgatni?

Fú mindent is, de kajak. Francia raptől kezdve a punk rockig mindent.


Kedvenc Friss Hús alumni?

Rolika.


Kit látnál még szívesen a Friss Húsban?

Nem tudom, bárkit.


Mit mondanál zárszónak?

Fú nem is tudom.bottom of page