top of page
  • smirgler

Beszámoló & Videók | MGE Skate Jam 4


Negyedik alkalommal került megrendezésre az MGE Skate Jam, ami egyúttal egy Sunset opening verseny is volt

Kovács Bálint @blnt_kovacs jóvoltából a Magyar Gördeszkások Egyesülete (MGE) @mge2002 az elmúlt években igen aktív lett és sok király eseményt köszönhetünk nekik és a Medium Skateshopnak @mediumskate. Az idei eseményükön annyi induló volt, amennyit már nagyon rég láttunk utoljára Magyarországon. Sajnos pontos számunk nincs, de az biztos, hogy több, mint 50-en indultak a két napos eseményen összesen.


Hála az égnek a hölgyek versenykedve megjött az utóbbi időkben és most is heten indultak el. Átlagosan szerdánként 12-en szokták nyomni, úgyhogy tudjuk ám, hogy többen is vannak, de természetesen így is nagy öröm volt látni, hogy milyen összetartóan bíztatják egymást a csajok. Voltak roll-inek, fakie back 50-k, shuvitok és slappy boardok a pódiumon kívül is, na de dobogósok:


Női összevont:

I. Hely: Grabecz-Horváth Dóra @dorrca nosegrind, krux, switch flip, nolliebigspin

II. Hely: Kovács Kira @kovacskiraaa flip fakie, boardslide, fakieflip III. Hely: Laura Netlava @berimorah boardslide, frontside 180


Egy kis videó bizonyíték:A 14 alatti srácok is király trükköket dobáltak és nagyon szép számban képviselték magukat. Reméljük az MGE is rendszert csinál a kicsik kategóriájából.


14 év alatti férfi:

I. Hely: Venczel Sámuel @samu_sk8s back disaster, boardslide II. Hely: Fehér Sebestyén @sebisebestyenn Szegedről hozta a komoly stílusát és sebességét.

III. Hely: Tóth Szilveszter @robomax__92 pedig szintén olyan srácnak tűnik, akire lehet majd számítani a következő eseményeken is.


A 18 alatti kategóriában főleg sebességet, pálya kihasználást és negyedíves trükköket láthattunk, amit jó volt nézni, mégis a nagy kedvencünk a back 360 volt Balázstól.

14-18 év közötti férfi:

I. Hely: Simon Gábor @simon_gaborx frontside heelflip, front lipslide, halfcab heel II. Hely: Kiss Domonkos @domi_sk8 szépen összerakott menetek, teljes pálya kihasználással

III. Hely: Ajtónyi Bence @bee8g pécsi fene gyerek, akinek a nollie heelje elég emlékezetesre sikerült


A felnőtt kategória deszkásai olyan sokan voltak, hogy igen nehéz kiemelni külön egy-egy embert. Papp Dominik @papp_dominikk szépen megkomponált menetei nálunk nyerők voltak, de Bíró Benji @birobenji egyszerre szerény és külföldien atletikus stílusáról is sokat lehetne írni, csak úgy, mint Lakatos Gyula @deszkas.csirkemell csupaszív deszkázásáról.

18 feletti férfi:

I. Hely: Zelei Dániel @zeleidani frontsmith és feeble a döntött korláton, flip 50 a döntött padkán, tre bárhol, bármikor II. Hely: Szenteczki Dániel @_szenyo_ lipslide roll-in, 50 korláton, hosszú 5-o a nagy negyedíven III. Hely: Szilas Bence @- frontside early air a nagy íven, blunt mute grab out

Jó volt látni Bérces Bálint @bbalintlaszlo állat korlát és ív trükkjeit is, aki habár nem lett dobogós a zsűri úgy döntött, hogy a dobogósokon kívül ő neki is helye van a szponzoráltak között és ott is megmérettetheti magát.


A szponzoráltak vasárnap nyomták és bár nem teljes létszámban, azért így is komoly színvonalat hoztak. Jó volt látni, hogy az előző napról bejutott srácok is milyen jól helytállnak a szponzoráltak mellett.

Szponzorált férfi:

I. Hely: Karkossiák Zsolt @zsoltkarkossiak flip board döntött korlát, front és back noseblunt kicsúszós korlát és végtelenül hosszú és stílusos kruxok

II. Hely: Szépvölgyi Dávid @david_szepvolgyi biggie board döntött korlát, backsmith a kicsúszós korláton és nollie nose biggie out bármikor

III. Hely: Záhonyi Bálint @zbalint99 ismeri mindenki a trükk tárának azt a részét, amit megmutat a nagyvilágnak (amúgy tud mindent is), de élmény leírni úgyhogy: switch frontside flip, 360 flip, nollie backside flip a "get tricks or die tryin" attitűdben.


A best trick eléggé kaotikussá sikerült az első nap. Mindenki valamiért a középső elemet használta kidobónak (bank to flat). Bocs, ha megsértünk valakit, de ott aligha lehet bármi best trick győztes. Egy jó padka vagy szint trükk, amit a zsűri ilyenkor figyelni szokott. Domi nollie és Dani sima lézerflipjei azért királyak voltak be kell vallani, de Domi frontside nosegrindja a döntött padkán volt egyértelműen a győztes.


A vasárnapi cash for tricks alatt durrantak azért igazán jó trükkök is, például Ombi @norbertxszabo impossibleje és Záhonyi @zbalint99 switch frontside flipje a barrier felett, Sziki @balintszikora flip fs 50-je a döntött korláton és flip kruxa a kicsúszós padkán, illetve Szépvölgyi @david_szepvolgyi heel feeble-je a döntött korláton és 360 flip noseslide nolllieheel outja a kicsúszós padkán.

Best Trick

Kiss Domonkos @domi_sk8 - frontside nosegrind a döntött padkán


Különdíj

Tudós Róbert @tudoosr front bluntslide flip to fakie


Különdíj:

Lakatos Gyula @deszkas.csirkemell - közönségkedvenc


Egy beszámoló az Attitude jóvoltából:

A lányok beszámolója:

Köszönjük ismét az MGE-nek, a Mediumnak és a Sunset Skateparknak ezt a király eseményt!

Megnézhetitek Csengele @csengele_ képeit az alábbi linken:

https://drive.google.com/drive/folders/1lOsBNeNkyswIgN55-I7Jn5hf-mwTsg-H

bottom of page