top of page
  • smirgler

Beszámoló | MGB 2021 Szentendre 2#


Lezárult a Magyar Gördeszka Bajnokság Street kategóriája a hétvégén megrendezett második szentendrei versennyel.


Egészen hihetetlen, hogy habár a rendező MOGGSZ Gördeszka Szakág @moggsz.gordeszka.szakag először nagyjából 15 nevezőre számított, végül több, mint 30-an indultak, annak az egyáltalán nem nagy macerának az ellenére, hogy a nevezőknek be kell lépniük egy egyesületbe és versenyengedélyt kell szerezniük.


Most először volt Magyarországon olyan gördeszka verseny, ahol a hölgyeket külön lehetett bontani 18 év alatti és feletti kategóriára, illetve most először volt annyi induló az MGB-n, hogy 18 év feletti férfi kategóriában selejtezőt is lehetett tartani, mivel a versenyszabályzat szerint csak akkor kell külön selejtező ha nyolcnál többen indulnak.


12 év alatt ismét Venczel Samu @samu_sk8s dominálta a versenyt a blunt fakievel, sweeperrel, back disasterrel és indy grabbel, viszont nagy öröm volt, hogy a Gördeszka Suliból @gordeszkasuli rajta kívül már mások is eljöttek a versenyre, így nagyon jó köröket rakott össze Kopp Nándi, Rozgonyi Zsombi és Bodrogi Gergő is.

12 év alatti férfi:
I. Hely: Venczel Sámuel @samu_sk8s
II. Hely: Kopp Nándor
III. Hely: Rozgonyi Zsombor
Iv. Hely: Bogdrogi Gergő

A 12-14 éves kategóriáról, amikor először hallottunk be kell vallanunk, hogy egy üres járatnak hittük, viszont szintén nagyon örültünk, hogy a srácok milyen lelkesen és ügyesen nyomták. Papp Ruben kickflipje és halfcab flipje, Juhász Marci stílusa és trükkválasztéka, Suarez-Illés Dani sebessége együtt egy szintén nagyon király kategóriát alkottak.

12-14 év közötti férfi:
I. Hely: Papp Ruben @papp_ruben
II. Hely: Juhász Marcell @jmarcid
III. Hely: Suarez-Illés Dániel

A fiúk a 14-18 éves kategóriában már nagyon komoly trükköket tudtak villantani. Balogh Bálint stílusa nagyon élvezetes, folyva pattintgatta a kellemes trükkjeit. Molnár Levi, szintén Gördeszka Sulis tanítvány, backside kiszállós early grabje az íven egyedülálló volt a versenyen. A menetek valószínűleg nem úgy jöttek be most Vágó Daninak, ahogy szerette volna, de azért a 4 lap magas impossible az A-frame-en bejött persze. Kiss Dominak talán nem úgy indult a verseny ahogy szerette volna - dehát az ember nyelvvizsgáról jött és a díjátadót meg sem tudta várni, mert ment vissza szóbelizni - viszont nagyon jó menetet rakott össze másodjára és a trükk szekcióban is jöttek a jobbnál jobb megmozdulások. A verseny nagy meglepetése (reméljük nem veszi sértésnek), hogy Dessewffy Kornélnak mennyire összejöttek a menetei: flip a China bank tetejéről rontás nélkül, nollie biggie, ollie az UFO felett és még sorolhatnánk. Simon Gábor viszont úgy dominálta a kategóriáját, mint Samu az övét, hihetetlen front heelek, fakie heelek, 360 flipek, 5-O 180 outok a döntött padkán és még sok-sok minden.


14-18 év közötti férfi:
I. Hely: Simon Gábor @simon_gaborx
II. Hely: Dessewffy Kornél @dessewffy._.kornel
III. Hely: Kiss Domonkos @domi_sk8
IV. Hely: Vágó Dániel @vago_dani
V. Hely: Molnár Levente @levi.molnar7
VI. Hely: Balogh Bálint @nalaputra__

Ahogy ezt fenn is írtuk, most volt először olyan deszkás verseny itthon, hogy a hölgyeket két kategóriára lehetett osztani és mi annyira örülünk annak, hogy ezt megéltük, hogy leírni is nehéz. A 18 alatti lányok közt Nagy Viktória "Mihi" volt a legfiatalabb induló, aki nagyon stabilan, jó sebességgel deszkázta be a pályát. Péli Anna tudjuk, hogy nagyon izgult, ezért talán most nem sikerült neki úgy a verseny, ahogy szerette volna, de így is jó volt látni a stabil frontside 180 ollieját a háztetőn. Imádtuk, ahogy Bodrogi Emma és Barcza Luca egymást bíztatták és, ahogy az utolsó próbára Luca beadta a kickflip fakiet, na az robbantotta a speaker, a versenyzők, a nézők és a zsűri hangszálait. Emma komoly esés után lazán deszkázta tovább a második menetét is és nyomott halfcab rock 180 outot és rock & rollt is a nagyobb íveken.


18 év alatti női:
I. Hely: Bodrogi Emma @bodrogi.emma
II. Hely: Barcza Luca @lucab.hu
III. Hely: Péli Anna @peli.anna31
IV. Hely: Nagy Viktória

A 18 feletti női kategóriában, de talán az egész versenyen a legjobb kedvű induló Kovács Kira volt, aki egy szép, patent fakie flipet is mutatott nekünk, nem csak a mosolyát. Ignácz Bettina stílusa nagyon különleges és nekünk nagyon tetszett, főleg ahogy az UFOt hátsólábat lógatva át shuvitolta a semmiből. Horn-Barta Csengele a negyedíveken olyan trükköket mutatott, amiket fiúktól sem szoktunk látni, például fakie shuvit rock, body varial switch rock és a szép lendületes sweeper/boneless variációk. A legboldogabb viszont, biztosan Grabecz-Horváth Dóra volt, aki 15 éve várt valószínűleg arra, hogy ennyi magyar lánnyal deszkázhasson együtt. Dóra felpörögve a lehetőségtől nyomott kruxot, majd nosegrindot a padkán, ezekután pedig egy fiúkat zavarba ejtő hatalmas kickflipet az UFOn. Zárójel nyit, aki szeretne csatlakozni a lány deszkásokhoz, vegye fel a kapcsolatot a barátságos @girlsk8sessions_hungary oldallal, zárójel bezár.

18 feletti női:

I. Hely: Grabecz-Horváth Dóra @dorrca

II. Hely: Horn-Barta Csengele @csengele_

III. Hely: Ignácz Bettina @bettikecske008

IV. Hely: Kovács Kira @kovacskiraaa


A 18 év feletti férfiaknál olyan trükköket is láthattunk már, amik nemzetközileg is megállnák a helyüket. Tudós Robi egy lábas back nosegrindja és front blunt shuvit outja (a selejtezőben) a döntött korláton, Bíró Benji ollieja a magasabb korlát felett a bankbe és Záhonyi Bálint 360 flip tail grabje elsőre, talajra valószínűleg más versenyeken akár dobogót is érhettek volna, de a színvonal tényleg nagyon magasra került ezúttal ismét Szentendrén. Zelei Dani nagyon jól összeszedte a meneteit és a trükkjeit is. Így láthattunk tőle például flip back 50-t a döntött padkán és hatalmas flipet a China bank tetejéről. A következő három hely komoly fejfájást okozott a zsűrinek mert a srácok annyira jó trükköket csináltak, hogy többszöri átbeszélésre sikerült csak kihozni a végét. Szikora Bálint a második menete végére annyira ráérzett a flowra, hogy elsőre nyomta le a döntött korlátot nollie bigspin backlipben. Szépvölgyi Dávid a nagyon erős menetei után a bigspin frontboard és a nollie nose biggie out után, sajnos nem adta be a 360 flip nose slideot, ami akár az első helyet is jelenthette volna számára. Ostya pedig az összeszedett menetei után nyomta a lézer flipet, a nollie hardot és a front bluntot. Na de, amit Dessewffy Marci mutatott, az majdnem olyan szintű dominancia volt, mint Samué és Dóráé, pedig a feljebb leírt trükkök mellett ez gondolhatjátok, hogy milyen nehéz lehetett. Marci menetében nem maradt bedeszkázatlan része a pályának, overkrux, nollie bigspin, switch 5-O, switch front 360 aztán a trükk szekcióban nollie noseblunt, flip front board, nollie heel nose és még sok-sok minden más.

18 feletti férfi:
I. Hely: Dessewffy Marcell @marcelldessewffy
II. Hely: Petrányi Lajos "Ostya" @lajospetranyiostya
III. Hely: Szépvölgyi Dávid @david_szepvolgyi
IV. Hely: Szikora Bálint @balintszikora
V. Hely: Zelei Dániel @zeleidani
VI. Hely: Záhonyi Bálint @zbalint99
VII. Hely: Bíró Benjámin @birobenji
VIII. Hely: Tudós Róbert @tudoosr

 

A két szentendrei street verseny alapján pedig született egy összesített rangsor, ami szintén tele volt, holtversenyekkel és egyéb nehézségekkel, de végül az alábbi sorrend született:


12 év alatti férfi:
I. Hely: Venczel Sámuel
II. Hely: Kopp Nándor
III. Hely: Bor Milán (nincs a képen)

12-14 év közötti férfi:
I. Hely: Papp Ruben
II. Hely: Juhász Marcell
III. Hely: Suarez-Illés Dániel

14-18 év közötti férfi:
I. Hely: Simon Gábor
II. Hely: Vágó Dániel
III. Hely: Kiss Domonkos (nincs a képen)

Női összevont:
I. Hely: Grabecz-Horváth Dóra
II. Hely: Konda Fanni (nincs a képen)
III. Hely: Horn-Barta Csengele


18 feletti férfi:
I. Hely: Dessewffy Marcell
II. Hely: Petrányi Lajos "Ostya"
III. Hely: Szépvölgyi Dávid

Találkozunk október 9-én Szegeden az MGB park kategóriájának második fordulóján!
bottom of page