top of page
  • smirgler

Beszámoló | MGB 2021 Budapest


Megtartotta szombaton a MOGGSZ Gördeszka Szakága az első park versenyét.

Habár a legtöbben azt hittük, hogy nem sok indulója lesz egy olyan park (tehát pool) versenynek, ahova az embernek egyesületi tagságra, versenyengedélyre és sportorvosira van szüksége a nevezéshez, nagy meglepetésünkre 24-en indultak az Erzsin.


Örültünk, hogy láthattuk, ahogy Venczel Samu @samu_sk8s karcolgatja a deep end pool copingját, back disasterezik és fakie smith kombinációkat pakolgat, illetve ahogy Suarez-Illés Dani száguld a pályán. Nagyon nagy öröm volt, hogy friss húsunk Szenteczki Dániel @_szenyo_ a negyedik körét úgy adta be, ahogy szerette volna, szép hosszú 50-vel a deep end kanyaron, 5-O-val az egyenes részen és sima, illetve back 360 early grabbel a hipen. Durva volt látni, hogy az inkább streetesebb srácok, mint Vágó Dani @vago_dani és Simon Gábor @simon_gaborx is milyen jól bele tudják ötvözni az olyan streetes trükkjeiket, mint az impossible és a frontside 180 heelflip a poolos meneteikbe.


Legnagyobb öröm azonban mégis, hogy úgy volt négy női indulója a versenynek, hogy Konda Fanni és Grabecz-Horváth Dóra el sem indultak. A legfiatalabb Barcza Luca egy csúnyát esett a verseny előtt, de szerencsére mégis elindult és nagyon jó kis front shuvit fakiet mutatott a közönségnek. Vermes Heidi @adadadadadahh, akár meg is nyerhette volna a versenyt, de elszámolta magát a menetével és az idő felénél abbahagyta a trükkök dobálását, pedig szép Csoky-féle nosegrabes tailstallt és layback front rockokat láthattunk tőle. Bodrogi Emma @bodrogi.emma menetét élmény volt nézni, hiszen kétszer is hibátlan kört nyomott. A Gerlóczy lányok Kingája @kinga.gerloczy pedig azon kívül, hogy hibátlan meneteket rakott össze szintén, amikből nem hiányzott a halfcab rock 180 out és a szép 50-50 grind, olyan kis kreatív megmozdulásokat is láthattunk, mint a kis negyedíven a front feeble to back feeble.

Reméljük, hogy minél több hölgyet sikerül rávenni a jövőben az indulásra!


A 18 feletti férfi kategóriában jöttek azért már elég komoly trükkök, például Csóka Ádám "Csoky" @elcsokoloco hatalmas method earlyje a deep endből (neki nagy sajnálatunkra nem jöttek be a menetei, ahogy szerette volna, pedig tudva, hogy mikre képes, akár nyerhetett is volna), Várallyay Gyuri @varagyurma_kubu frontside tailslideja, Chantome Theo @lelabolelabolelabo gyönyörű back smithe a kanyarban, Petrányi Lajos "Ostya" @lajospetranyiostya blunt fakieje, Gacs Barnabás @vaksi1400 frontside airje a falas gap fölött és indyje a pad széléből a poolba, Záhonyi Bálint @zbalint99 hihetetlen laza hipes trükkjei, mint stalefish, nollie bs 180, nollie fs 180, Sárkány Kristóf @kristofsarkany ollieja az ívből a falra, back disasterje a deep enden, backside melonja a nagyíven és front 270 indyje az ívből a boxra, végül pedig Kákai Bence 5-O roll-inje, hatalmas indyje a hipen, a nosepick indyje a nagy íven és a kegyetlen 50-je, amit a box bankjéről a fal magasítás pool felőli oldalára tett át transferre.


Nagyon jó kis verseny volt, aminek a következő állomása október 9-én lesz Szegeden, illetve a MGB 2021 street kategóriájának a második állomása pedig most hétvégén lesz szeptember 18-án ismét Szentendrén. Ott találkozunk!

bottom of page