top of page
  • smirgler

Átadták a Bókay Skateparkot

2021 decemberében kaptunk egy emailt, amiben segítséget kértek tőlünk a XVIII. kerületből egy deszkás fórum megszervezésében, hogy sikerüljön feltárni a helyi igényeket egy újonnan megépülő beton skateparkhoz.


Amilyen természetesen hangzik ez, annyira hihetetlen, hogy egy önkormányzat proaktívan megkereste a gördeszkásokat, hogy megismerje az igényeiket. Általában sajnos csak építenek egy használhatatlan ❌Orange Ramps❌👎 vagy más fa alapú pályát, amit aztán senki nem használ, hangos és maximum 5 év múlva úgy szétrohad, hogy használhatatlan lesz. Ezúttal is nagyon szépen köszönjük az önkormányzatnak ezt az aprónak tűnő, mégis hatalmas gesztust!


A fórumon nagyjából 15 helyi extrémsportoló (BMXesek és gördeszkások) jelent meg, akiket türelmesen hallgatott meg a görpark projekt vezetősége, köztük Somody László alpolgármester úr.


Rövid idő alatt kiderült, hogy a helyiek egy street gördeszkapályát szeretnének, az eredetileg tervezett pool helyett. Ezután egy listát írtunk össze a kívánt elemekről és nagy elégedettséggel köszöntünk el egymástól.

Még aznap este összeállítottunk egy nagyon vázlatos tervet az igények alapján, amit végül hajnali háromkor küldtünk el a projekt vezetőségének. A dolog innentől sínre került és a vázlatunk alapján került elkészítésre a végleges pályaterv.

Bókay Skatepark tervrajz
Bókay Skatepark eredeti tervrajz

A tervet a MOGGSZ gördeszka szakága elfogadta az Országos Görpark Programon, így a kerület jelentős támogatásban részesült. Ahogy látszódik a fenti terv és az alul található elkészült pálya között van némi különbség, de úgy gondoljuk, hogy abszolút jól sültek el a változtatások is.


Végül 2023 június 17-én ünnepélyes keretek között átadásra került Budapest legjobb minőségű street gördeszkapályája a Bókay kertben, a korábbi rossz minőségű Orange Ramps pálya helyén. Pontos helyszín: Google Maps: Bókay Skatepark https://goo.gl/maps/oEot6Wu6ChrtFw9U6


Köszönjük minden gördeszkás nevében ezúttal is az önkormányzatnak a ritka jófej hozzáállást és a MOGGSz Gördeszka Szakágnak, illetve az Aktív Magyarországnak a görpark programot!🔥


Természetesen nem szabad megfeledkezni a tervezőről (DADAMAO Kft) és az építőkről sem, hiszen hiába minden állami támogatás és igyekezet, ha ők nem lennének, a pálya sem ilyen lenne!❤️


Képek a kész pályáról:


Forray Peti "Fofo" videója a szélső részről:


bottom of page