Turcsik Viktor
Turcsik Viktor | OSG Heroes X.

Igyekszünk tartani magunkat jó szokásunkhoz és folytatjuk OSG Heroes rovatunkat, hisz ez az év sem telhet el anélkül, hogy ne tombolnánk végig egy egész napot az Offline Sport Games-en, ami már a tizennegyedik évét tapossa. Az idei első hősünkben Turcsik Viktort tisztelhetjük, akit egész egyszerűen vidámsággal tölt el a gördeszkázás.

Az 1993-ban napvilágot látó ifjú, a fővárosi deszkás élet jó néhány illusztris tagjához hasonlóan Óbudán született és ismerkedett meg ezzel a nagyszerű sporttal. A négy kerékre állásra konkrét okokat nem kell keresnünk elég annyi, hogy a hazánkban a 2000-es évek elején - tinédzserkori fertőzésként - terjedő őrület valahogy őt is magával ragadta. Pedig Viktorunk ekkor még csak 8 éves volt, de minden félelmét hátra hagyva legtöbbünk első szappanfékesével a kezében neki vágott az utcának. Felhőtlen örömét lelve a hajtásban a megszokott harmadik kerületen kívül rengeteg spotot meglátogatott, és ha úgy gondolta a helyi arcokat hátrahagyva egyedül hódolt szenvedélyének. Elszántságával a szintén környékbeli Nagy Alexet is deszkázásra ösztönözte, aki ezután jó darabig szívesen szórta a trükköket emberünk társaságában.

Öt gyakorlással töltött évvel a háta mögött Törit a nagyközönség is megismerhette, méghozzá egy hatalmas 11 lépcsős ollie-n keresztül, melyet az Offline, újoncokat bemutató rovatának a kedvéért - és persze a többiek biztatására - vállalt. Ezután nem kellett sokat várni és a kis kópé az említett extrém sport magazin, illetve a Hatvanból induló Eclipse Skateboards újdonsült támogatását élvezhette. Viktor még Balassagyarmatra való költözése után sem hagyott fel a csapatással, hisz majdnem minden hétvégén a fővárost rótta a mindig segítőkész Varga Ákos kíséretében, aki sajnos már nincs közöttünk. Időközben volt szerencséje a Nike égisze alatt egy csapatban deszkázni Kaposi Dáviddal, Macsu Ferivel és Thorpe Samuval. A közben fővárosba vissza költöző Töriről már ekkor sokan tudták, hogy számolni kell vele a jövőben, de ezt ő időről időre egyre jobban igazolta. A nagy gapeket is érdekes trükkel megfűszerező deszkást az itthon már nagyban munkálkodó Matra Skateboards fogadta soraiba, ám ez a márka későbbi megszűnésével búcsúzást jelentett neki is.

Több hazai siker mellett Viktor nyert már Ausztriában Volcom - Wild in the Streets-et, ami Prágába juttatta, de ő nem az a kimondott "verseny deszkás". Szereti a jóféle családias bulikat, ahol összegyűl a deszkás brigád apraja nagyja, de a pénzdíjra és nyereményekre éhező küzdelmeknél jobban kedveli a szabad és kötelességmentes krúzolást. Az ő szavaival élve: "Addig igazán jó csinálni, amíg szórakoztat. Ez tulajdonképpen egy játék."

2012-ben tovább pörögtek a dolgok és a nagyobb sérüléstől megkímélt Töri tovább borzolta a kedélyeket, amit a Garage Store is észrevett és a forgalmazásában álló Supra és KR3W cuccokkal találták meg őt. Aztán volt itt még egy - Galkó Máté által szervezett - Polar Skate Co.-s lapteszt, melynek videója a márka svéd atyjához, Pontus Alv-hoz is eljutott, aki nagyobb habozás nélkül áldotta meg a támogatást. Ugyan ebben az évben jó pár újság megtalálta a fiatal deszkást, de a legtöbben sajnos csak egy jó storyt láttak viszontagságos életútjának bemutatásában.

Az utcák bitorlója először az OSG8 versenyén szállhatott ringbe a meghívott riderekkel, de kimagasló teljesítményt elsőként az OSG10-en alkotott, mikor is Katz Dáviddal holtversenyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A következő évben rátett egy lapáttal és a sokszoros bajnok Karkossiák Zsoltit megelőzve második helyen végzett Sárkány Kristóf mögött csupán pár ponttal lemaradva. Az OSG12-n bokafájástól bicegve is, de indulásra adta a fejét, míg a legutóbbi ilyen megmérettetésen a gyakorlás közben egy korissal ütközött, aki mély nyomokat hagyott a deszkás bordái közt olyannyira, hogy ez a verseny kihagyására kényszerítette. Az OSG13 után egy héttel, a meghívásnak eleget téve egy svédországi túra következett, melyen még igencsak hátráltatóak voltak a fájdalmak.

Az idén sem megy minden zökkenőmentesen, hiszen pár héttel ezelőtt Viktor térde kificamodott, így most se 100%-os az állapota, de ennek ellenére megpróbál egy nagyot deszkázni az egybegyűltekkel.

Az Etnies story

Az Etnies story

Következzen egy rövid történet az idén harminc éves márka megszületéséről!
GOB: Óbuda - Eredmények

GOB: Óbuda - Eredmények

Lássuk, hogy az első verseny után ki, milyen pontokkal vághat neki a következő állomásnak!
Első Állomás - Óbudai Skatepark

Első Állomás - Óbudai Skatepark

Május 22-én startol a Gördeszka Országos Bajnokság!