STAR WARS a deszkán
 2015.12.17 | 21:36
STAR WARS a deszkán
Hogy a gördeszkaipar se maradjon ki az őrületből.

A Csillagok Háborúja - héten debütáló - hetedik epizódjának ugyan kicsit túltolták a marketingjét, de ez nem jelenti azt, hogy egy életre meg kéne undorodnunk a sorozatot népszerűsítő ereklyéktől. Feledkezzünk meg a Darth Vaderes kilós narancsról és a Yodás májkrémről és nézzük meg, hogy miként ihlette meg a gördeszkázást a megjelenése óta egyre csak hódító Star Wars!

Goodwood - Team Deck

A kevésbé ismert, ám 2004 óta a mai napig deszkások kezei alatt működő Goodwood még 2008-ban dobott ki egy Star Wars-os szériát, melyből ezt a kettőt találtuk meg elfogadható minőségben.

by Daniel Josefsohn

Ez az alkotás még a Szemérmetlen Grafikák közé is simán beillene, de úgy gondoltuk, hogy a német művész, Daniel Josefsohn munkája inkább ezt a felsorolást gazdagítsa. 

Őszintén szólva fogalmunk sincs honnan származik a fenti sorozat és még az is lehet, hogy gyártásba se került, de minden esetre érdekes megközelítése a film karatereinek.

Ha egy akkora múlttal rendelkező cég, mint a Santa Cruz leszerződik a hivatalos forgalmazóval, az már önmagában sem jelenthet rosszat. A végeredményt elnézve pedig kijelenthetjük, hogy a legszebb grafikák készültek el a témában.

A sötét oldal árnyékából: Darth Vader, Stormtrooper, Darth Sidious és Bobba Fett.

Az Erő egyensúlyára törekvők: Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi, Yoda, C-3PO és R2-D2

illetve Han Solo, Chewbacca és Leia Hercegnő.


Az új rész, azaz a Force Awakens sem maradhat le a listáról.

A klasszikus részek egy-egy kultikus jelenete is visszaköszön a deszkák aljáról.

Ha már lúd, legyen kövér alapon még longboardokat és krúzereket is készített a Santa Cruz.

De a mindenre elszánt gyűjtők még díszdobozos, a játékfigurákéhoz hasonló csomagolásban is megvásárolhatják a lapokat.

A Skate Mental a főszereplők helyett az Endor bolygó bátor kis lakóját, azaz egy Ewok-ot rajzolt Matt Beach lapjára, aki éppen tré flippel támad.

Szintén egy Mental lap, mely már szerepelt az egyik filmes összeállításunkban. Muszáj volt újra elővenni, hiszen a legendás Osiris cipőben pozoló C-3PO, régi barátjával a hóna alatt fenomenális.

Lapszemle rovatunk ennek a szériának a bemutatásával indult útjára. Sokat most se tudunk hozzáfűzni a Plan-B 1993-as lapjaihoz, hiszen csak rájuk kell nézni; a gördeszkázás úttörő alakjai és a gyönyörűen festett karakterek együtt hatalmasat mennek.

Rejtély a tervező kiléte és több, mint valószínű, hogy valódi deszkákra már sajnos nem kerültek ezek a grafikák, de ettől függetlenül lenyűgözőek.

Végül de nem utolsó sorban egy - a rutinosabb arcok számára sem ismeretlen - csoda egyenesen valamelyik supermarketből vagy bénább sportboltból. Mindegyikünk elkezdte valahol.

BURN roadblock

BD Skate Co. x The Lab: Support Your Local Skatehop

BD Skate Co. x The Lab: Support Your Local Skatehop

Spanyol-magyar kollaborációs verda a láthatáron.
Nyolcadik réteg a fű - 2. rész

Nyolcadik réteg a fű - 2. rész

Annyi füves témájú lap van a piacon, hogy már a második csokrot gyűjtöttük össze az említésre méltóak közül.
Szemérmetlen grafikák [+18]

Szemérmetlen grafikák [+18]

Ezúttal pár olyan lapot válogattunk össze, melyek közös megegyezője a fedetlen Női test.