Vászonról deszkára
 2013.11.01 | 15:30
Vászonról deszkára
Sokszor a kultikus filmek egyedi, amolyan deszkás megközelítésben köszönnek vissza a legnagyobb brandek lapjairól.

A gördeszkás cégek gyakran nyúlnak a filmipar mélyen tisztelt alkotásaihoz, ha lap grafika tervezésről van szó. Szerencsére a megvalósult rajzok kreatívitásban sosem szenvednek hiányt. Következzék pár lap az említett kategória legjobbjai közül, melyek bemutatásában a mozik nagymestere, Bobby barátunk segédkezett!

Ki ne emlékezne a délbajor diszkók elsőszámú slágergyárosa, David Hasselhoff dús mellszőrzetére, amint megcsillan rajta a tengerparti napsütés? Az Alien Workshop és a művész Chris Reed által tervezett lap itt még nem ér véget, hisz a háttérben egy, a metál sötétebbik oldalán álló ifjú édesdeden játszik.

A Deathwish Skateboards haloweenkor az Elm utcában járt, és ezzel a lappal tért vissza. Vérfagyasztóan jó grafika Freddy-vel, aki az ártatlan gyermekek lelkein kívűl magáévá tette a brigád logóját is.

A street legenda, Tom Penny legemlékezetesebb Flip lapján Cheech és Chong, akik a füvesek Spencer-Hill párosa.

Mindannyiunk gyerekkori példaképe, mentora, tanára Jim Greco a First Blood című 1982-es mestermű kellőképpen kidolgozott felsőtestű, amerikai-olasz félistene, Sylvester Stallone "John Rambo" karakterét öntötte magára.(Kedvencünk!)

Az apokaliptikus disztópia első megjelenése a vásznon a Mad Max . Az ausztrál klasszikus első részének borítója köszön vissza a Hype lapján. A sisak alatt amúgy Mel Gibson lapul.

Batt Mennett, akarom mondani Matt Bennett és a Toy Machine minden idők egyik legnépszerűbb képregényes alakja, Batman (A denevérember) elött tiszteleg.

Az 1975-ös kultikussá vált Steven Spielberg alkotás, a Cápa több céget is megihletett. Az ismeretlen mélység rémisztő fenevada visszaköszön például Guy Mariano-nál Girl logóra éhezve, a Deathwish-nél teljesen bemérgesedve és mindenezve, illetve Aaron "Jaws" Homoki személyében a Birdhouse-nál.

Mindenki ismeri Rocky,  a csupaszív amatőr bokszoló lélegzetelállító történetét! Guy Mariano például annyira szereti Sly örökérvényű klasszikusát, hogy a Girl, a kultikus már már a "győzelem" jelképének számító magasba emelt öklöt vignettázta egy régebbi lapjára!

A kubai politikai menekült, Tony Montana a semmiből épített maga köré birodalmat. A latin felmenőkkel rendelkező Jesus Fernandez pedig úgy érezte sorsuk összefonódása valamilyen formában bekövetkezik. A Chocolate pedig erre erősen rásegített.

Kevesek életéből maradhatott ki George Lucas űr eposza, a Star Wars. A filmsorozat egyik legmókásabb karaktere a személyi robot C-3PO, akinek ezúttal mindenkori haverja R2-D2 a verdája és az emlékezetes Osiris D3 a lábbelije az amúgy is beteg lapokkal operáló Skate Mental újragondolásában.

BURN roadblock

STAR WARS a deszkán

STAR WARS a deszkán

Hogy a gördeszkaipar se maradjon ki az őrületből.
BD Skate Co. x The Lab: Support Your Local Skatehop

BD Skate Co. x The Lab: Support Your Local Skatehop

Spanyol-magyar kollaborációs verda a láthatáron.
Nyolcadik réteg a fű - 2. rész

Nyolcadik réteg a fű - 2. rész

Annyi füves témájú lap van a piacon, hogy már a második csokrot gyűjtöttük össze az említésre méltóak közül.