Prágai kiruccanás, avagy a huszadik Mystic [VIDEO]
 2014.07.18 | 18:30
Prágai kiruccanás, avagy a huszadik Mystic [VIDEO]
Az 1994 óta évente megrendezett deszkás fesztivál a hétvégére pörgött csak fel igazán.
A prágai péntek sörgőzéből felébredve már várt ránk a Mystic Cup igazi arca, versenyzőinkre pedig a bizonyításra alkalmas megmérettetés. Mire a pályához értünk már a selejtező harmadik heat-je vette kezdetét benne Kristóffal, aki leginkább csúszásokkal operált, de kellett volna még pár flipes trükk, hogy vasárnapra is kvalifikálja magát. Utána az ötödik heatben következett Ostya, aki sajnos ezúttal nem tudta hozni előző napi remek formáját. A nyolcadik körben droppolt be Zsola, aki 2004 óta minden Mystic-en elindult. Legrutinosabb hazai deszkásunk - könyökére vigyázva - okosan összerakott, hibátlan menetet ment és még a jam-ben is kiválóan helyt állt. Így a másnapi küzdelemre továbbjutó 30 deszkás közül a 18-ik helyet érte el, több nagyágyút is megelőzve. Nem mindennapi trükk kavalkádot láthattunk hatalmas dél-amerikai elszállásokkal, halál nyugodt Greg Lutzka-val és lelkesen menetelő helyi riderekkel.
 
 
A srácokat a pálya bűvöletében hagyva páran felutaztunk Prága híres-neves spotjára, a Sztálin parkba egy kora esti sessionre.
 
 
A vasárnap még korábban kezdődött, Zsola már 11 körül a pályán gyakorolhatott, de minket még fél 1-kor se akartak beengedni. Aztán az 1-re meghirdetett elődöntőt is korábban kezdték, ami miatt lemaradtunk Zsola menetéről, akit sikerült az első heat-be besorolniuk. Emberünknek kellett volna még egy kis idő, hogy felvegye a fordulatszámot, sajnos a szombatihoz hasonló sziporkázás ezen a napon elmaradt. Ezután a street pályáról a pool felé vettük az irányt, ahol ha nem foglaltál időben helyet megszívtad. Itt már a fiatalok gyakorlása közben láttunk olyan mozdulatokat, hogy leesett az állunk. A versenyen pedig egymást követték a különféle grabek, 540-ek, handplantek és véget nem érő csúszások. Őrjöngtünk rendesen egy Rocket Air vagy egy Kickflip Indy láttán, hiszen ehhez hasonló trükköket eddig csak videojátékban láttunk. Tombolásunk az öregek küzdelmén se lankadt, mivel a sportág legnagyobb ikonjaihoz volt szerencsénk, akik még ötven felett is rendesen odarakták magukat. 
 
 
A nagydöntőre már kevés energiánk maradt, és a tömött lelátó helyett inkább a fűben ücsörgést választottuk a kivetítő előtt sörrel a kezünkben. Ekkor a legendákat is le tudtuk vadászni egy-egy fotó és lap aláírás ereéig. Az eredményhírdetés után Zsolti se búsult, hiszen az előző este Ostyával karöltve deszkát szereltek össze időre. Ebben a "versenyszámban" Zsola bizonyult a fesztivál leggyorsabbjának és jutalma - nehezen felfogható módon  - egy snowboard lap lett.
 
 
Egy biztos; jövőre ugyanitt, ugyanekkor!
 
A hivatalos összefoglalók: 1. nap, 2. nap, 3. nap, Highlight, Action Clip
 
Végeredmények
 
Férfi Street:
1. - Martin Pek /Csehország
2. - Rišo Tury /Szlovákia
3. - Ryo Sejiri /Japán
 
29. - Karkossiák Zsolt
40. - Sárkány Kristóf
51. - Petrányi Lajos
 
 
Női Street:
1. - Leticia Bufoni /Brazília
2. - Julia Brueckler /Ausztria
3. - Candy Jacobs /Hollandia

Bowl Legendák:
1. - Christian Hosoi /USA
2. - Pat Ngoho /USA
3. - Sean Goff /Anglia

Férfi Bowl:
1. - Alex Sorgente /USA
2. - Pedro Barros /Brazília
3. - Danny Leon /Spanyolország

 

BURN roadblock

10 legütősebb hazai deszkás videó 2015-ből

10 legütősebb hazai deszkás videó 2015-ből

Hogy egy kicsit még szó legyen az előző évről.
DEDICATED 2

DEDICATED 2

Kezdjük is el az évet egy premierrel!
Barcelona télen sokkal melegebb

Barcelona télen sokkal melegebb

November végén még simán deszkázható a hírhedt katalán város, hiszen akkor is 20 fok körül melenget az idő.