10 legütősebb hazai deszkás videó 2015-ből
 2016.01.10 | 20:42
10 legütősebb hazai deszkás videó 2015-ből
Hogy egy kicsit még szó legyen az előző évről.

A hazai gördeszkázás fejlődik, ha eléggé lassan is, de fejlődik. Ha máshol nem akkor a videók terén biztosan. 2015-ben több olyan videó is kijött, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdemes őket még egyszer megnézni.

1. Varga Ákos - Kimaradtak (@varga_akos)
Scheirer Kristóf Debrecen halott című nagyfilmje már jó régóta készül, ami a készítő maximalizmusának köszönhetően valószínűleg az egyik legjobb magyar deszkás film lesz. A felvételek gyűjtése alatt sok közülük fölöslegessé vált és elévült, ezért összedobtak Varga Ákosról egy részt, ami habár kimaradt trükkökből áll, így is tele van stílusosabbnál stílusosabb megmozdulásokkal:

2. Nagyicce – Építkezés (Facebook oldal)
Régóta épül már a nagyiccei DIY pálya, de idén a páratlan összefogás eredményeként soha nem látott minőségű és mennyiségű betonelemeket építettek a magyar gördeszkások. Az építkezés valószínűleg 2016-ban is folytatódik, úgyhogy legyetek résen a segítőkezekkel!

3. RIOS – Fehér Attila (@rioscrew)
Nehéz volt kiválasztani a RIOS crew legjobb idei videóját, (Fagyálló, Címke, Jönnek, Cekaj 2) de mivel tudjuk, hogy nincs sok időtök ezen az oldalon olvasgatni –, mert épp indultok deszkázni – a legrövidebbet és egyben a legfrissebbet választottuk Fehér Attiláról:

4. Nagy Alex – Random felvételek (@axl_nagy)
Alex az Ettemboro Prebirth forgatása alatt szörnyen megsérült, aminek nyomait azóta is viseli. Szerencsére azonban ez csak részben hátráltatja őt, aminek eredménye az lett, hogy ráfeküdt a tech-deszkázásra. Szinte hétről-hétre posztolta a durvábbnál durvább trükkjeit az instagramjára 2015-ben, reméljük, hogy idén sem lesz rest! Idei kedvencem tőle, a világon mindenhol megállná a helyét:

https://www.facebook.com/Axl.Nagy/videos/1007442322611729/

5. Kovács Bálint - Stalin Plaza Suffer session (@blnt_kovacs)
Bá az a fajta deszkás, aki még a többiek spothoz való érkezése előtt bead vagy két sorcit kamerára. Szorgalmának mindig megvan van az eredménye, Boros Ákossal például korán reggel felmentek Prága hírhedt terére, hogy az alábbi  - egy trükkös felvételektől mentes - oldschool hangulatú klippet "összeszenvedjék".

6. Pécs
Pécsett mindig történik valami, ezért tőlük két dolgot is ki szeretnénk emelni.
Egyrészt Magyarországon egyedülálló versenyformátumban megrendezte a Paychin Clan (@paychinclan) az online Game of Skate játékát, amelybe két olyan srác is jelentkezett (Schmiedt Péter és Aleksej Jakowlewitsch), akik vélhetően bármit be tudnak adni egy hét alatt. A döntőt, ezért végül egy élő játszmával döntötték el. Íme, a videó róla:

Másrészt pedig a hideg téli idő nehézségeivel számolva építettek egy fedett félcsövet, amelynek bedeszkázásáról több videót is készítettek. Mivel az előbb a Paychin Clan-ról volt szó, ezért ezúttal a barátaik, a 4lines videóját választottuk ki:

7. Plutonium Banana – Paranoia 1#
A vasvári srácok örömdeszkázását mindig jó nézni, mert habár mindig megvan a jó hangulat a videóikban, a trükkök is egyedülállóak. A bőség zavarában (Paranoia 2#, Metafux, Real Street 11, Playground session stb.) nehéz volt kiválasztani a plutónium banánok legjobb videóját, de végül e-mellett döntöttem:

8. Karkossiák Zsolt – Etnies reklám (@zsoltkarkossiak)
Zsoltról nem igazán lehet már újat mondani, de szerencsére újat látni azt szinte mindig. Az fs heel egy Kálvin téri csöcs fölött legalábbis nekem új. Nem is próbálok róla többet írni, nézzétek inkább!

9. Óbudai verseny
Mint minden eddigi ilyen top 10-es cikkben, ebben is van egy valami, amivel kapcsolatban elfogult vagyok. Ez. Budapest III. kerületében a gördeszkások és az önkormányzat összefogásával megépült ez a családias kis betonpálya, amelynek megünneplésére versenyt szervezett az N’joyService. Az összefoglaló videót én készítettem róla, íme:

A Be(er)st trick videót pedig „Magyarrszág eygetln gördeszks online magazinja”, a Gordeszkamag.hu.

10. Szikora Bálint 2015 (@balintszikora)
Bálintnak kevés ideje van mostanában deszkázni és mivel messze lakik a budapesti belvárostól eléggé nehéz összeegyeztetnie az idejét a kamerásaival. Na de hát mit érdekli ez őt? Megtanította az asszonyt gurulni meg kamerázni és felveteti a trükkjeit vele. Ennyi. Így kell ezt csinálni! Hisztizés nélkül! Íme, Bálint mindenki kedvence:

SZIKORA BÁLINT

+1 Forray Péter - Skateparks of Budapest (@peter_forray)

Ugyan nem vagyunk rajongói a pötyögős skateparkból hozott lazítós klippeknek - amik szerencsére fogynak - de Fofo ősszel, Molnár Balázs bővebb összeállításában megmutatta, hogyan kell ezt profin csinálni. És az az utolsó előtti trükk..

BURN roadblock

DEDICATED 2

DEDICATED 2

Kezdjük is el az évet egy premierrel!
Barcelona télen sokkal melegebb

Barcelona télen sokkal melegebb

November végén még simán deszkázható a hírhedt katalán város, hiszen akkor is 20 fok körül melenget az idő.
Ettemboro 2006-2015

Ettemboro 2006-2015

Egy korszak véget ért...